Шамот 65 – Црвена звезда 19:25 (6:9)

140

Рукометаши Црвене звезде остварили су прву победу у новој сезони. Црвено-бели су савладали екипу Шамот 65 на гостовању у Аранђеловцу 25:19 (9:6) и уписали прве бодове.

Турбулетна недеља, велики притисак након два почетна пораза и изостанак Николе Лазића нису спутали црвено-беле да остваре победу у Аранђеловцу. Веома чврсте одбране, „тврда“ утакмица у првом полувремену је резултовала малим бројем голова. Матија Николић је постигао први гол на мечу, домаћи тим преко Радојичића и Милићевића преокренуо, да би уследила велика серија 6:0 у наредних 10 минута (2:7), током којих је Јанко Гемаљевић зауставио два ударца са седам метара, а након тога и трећи. Иван Хорват и Матија Николић су са по два гола предводили Звезду до 2:7 након првог дела првог полувремена. Очекивало се у том тренутку да ће Звезда утакмицу одвести у свом смеру, али су Јеленић и Радојичић смањили разлику за коначних 6:9. Последњих два минута мреже су мировале.

Мало по мало домаћа екипа је истопила Звездину разлику и стигла до изједначења у 42. минуту преко Јеленића (13:13). Погађали су Утвић и Милићевић на супротним странама пред нову Звездину серију, која је преломила утакмицу у корист екипе коју је на овом мечу водио Антон Букилић. Стефан Шапоњић и Миљан Ерић су донели „плус 2“, Радојичић погодио за прикључак, а капитен Иван Рајичевић је преузео одговорност и успешно реализовао ударац са седам метара, затим погодио са крила још једном, пратио га је голом и Богдан Утвић, искористила је Звезда бројчану предност на паркету за 15:19 у 50. минуту. Домаћа екипа није успела да у последњих десет минута озбиљно угрози Звездину предност и да се резултатски приближи, рутински су црвено-бели меч привели крају, два гола Шапоњића, један Хорвата за прву победу у сезони и коначних 25:19.

Шапоњић, Матија Николић и Утвић најефикаснији са по 5 голова, пратио их је капитен Рајичевић са 4.

У наредном колу Звезда гостује у Суботици, екипи Спартак Војпут.

Шамот 65 – Црвена звезда 19:25 (6:9)

Аранђеловац, дворана: СРЦ „Шумадија“. Гледалаца: 500. Судије: Горан Ковач (Косовска Митровица) и Срђан Милосављевић (Звечан). Искључења: Шамот 14, Црвена звезда 10 минута. Седмерци: Шамот 6 (2), Црвена звезда 3 (2).

ШАМОТ 65: Радојичић 6, Милићевић 4, Јеленић 5, Ранковић 1, Прековић, Крстић, Стевановић, Ломић 2, Милинић 1, Аврамовић, Живковић, Стојковић, Митровић. Тренер: Слободан Једоксић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јелић, Јовановић, Хорват 3, М.Лазић, Шапоњић 5, Гемаљевић, Мајес, Рајичевић 4, Чоловић, Андрејевић, Туфегџић 1, Утвић 5, Абрамовић, Ерић 3, Божовић, М.Николић 5. Тренер: Антон Букилић

Претходни текстПораз ватерполиста на Дорћолу
Следећи текстПуни терени иза југа Маракане на “Отвореном дану”