Још једна победа кадета

56

Изабраници Марка Неђића савладали су бисере који се кале у нашој филијали Графичару (4:1) и тиме задржали лидерско место на табели после деветог кола Кадетске лиге Србије.

Графичар – Црвена звезда 1:4 (1:1)

Гледалаца: 400. Судија: Богдан Џаковић. Стрелци: Јанковић у 20. за Графичар, а Кнежевић у 8. Н. Митуљикић у 51. Бачанин у 71. и Максимовски у 79. минуту за Црвену звезду.

Графичар: Китановић, Нинковић, Б.Пецарски, Илић (од 46. Ловрић), Петровић (од 55. Марковић), Ћурчић, Д.Пецарски, Огњеновић (од 46. Исаиловић), Јанковић (од 57. Лолић), Попесковић, Гајинов (од 52. Веселиновић).

Црвена звезда: Ћопић, Радојевић, Д. Петровић, Крстић, Ђурић, Ћурић, Ј. Митуљикић (од 52. Станковић), Кнежевић (од 76. Максимовски), Лазетић (од 67. Б.Петровић), Н. Митуљикић (од 58. Бранковић), Боровић (од 52. Бачанин).

Силовито су у утакмицу ушли изабраници Марка Неђића. Већ у другом минуту је Лазетић повукао лопту по левој страни и одиграо повратни пас за Николу Митуљикића који је шутирао поред гола. Наставили су црвено-бели да нападају преко левог бока и исплатило им се у осмом минуту сусрета. Поново је Лазетић био играч који је задржао лопту и одиграо за Кнежевића који се сјајно убацио у петерац и шутирао у ближи угао гола Китановића.

Графичар је стигао до изједначења у 20. минуту након сјајног паса Попесковића за Јанковића који је феноменалним ударцем искоса са десне стране матирао Ћопића. Лазетић је неколико минута касније могао да доведе црвено-беле у ново вођство, али је у последњем тренутку интервенисао Петровић. Наши кадети су наставили да прете преко Кнежевића који је ударцима са дистанце стављао на муке Китановића, док је с друге стране Јанковић поново имао прилику у 40. минуту, али овај пут је шутирао преко гола. Покушао је феноменалну акцију нашег тима да у гол претвори Никола Митуљикић, али је лопта погодила стативу.

Исплатила се иницијатива црвено-белих бисера у 51. минуту када су Звездини близанци- Митуљикићи, комбиновали у завршној фази напада. Јован је проиграо Николу који је ефектним ударцем у рашље постигао погодак и довео наше кадете до вођства. Имао је шансу и Богдан Петровић да одмах по уласку у игру постигне гол, али је његов шут главом у 67. минуту завршио преко пречке. Ипак, у 71. минуту, сјајно је прошао Радојевић по десној страни, проиграо Бачанина који рутински пласира лопту у супротан угао и постиже трећи гол за наше кадете.

Интересантан напад Графичара на другој с трани, покушао је Исаиловић да изненади Ћопића ударцем са више од двадесет метара, али је погодио пречку у 76. минуту. Четврти погодак за изабранике Марка Неђића постигао је Максимовски у 79. минуту, када је врло спретно реаговао након феноменалног паса Станковића. Имао је још једну прилику Богдан Петровић у самој завршници меча да се упише у стрелце, али је шутирао поред гола из изгледне позиције.

Претходни текстЗвезда победник „Шалетовог меморијала“, Јелена Лазић МВП
Следећи текстКадети Црвене звезде преко дербија до циља