Милојевић: Фокусирани смо на Мачву

30

Црвена звезда ће у оквиру десетог кола Суперлиге Србије дочекати екипу Мачве у суботу од 19 часова. Шеф стручног штаба црвено-белих Владан Милојевић изнео је очекивања пред сусрест са тимом из Шапца.

Утакмица против Мачве је у овом тренутку најбитнија. Ради се о чврстој екипи која уме да игра на резултат и без обзира на то што се налазе на последњем месту, имају наш респект. Заслужили су више бодова и повратком тренера који је направио највеће успехе са њима, мислим да ће почети да играју боље. У дуелу са ТСЦ-ом су показали да имају квалитет и да умеју да играју тактички дисциплиновано, а очекујемо да такви буду и сутра. Мислим да је и лига квалитетнија него прошле године, велики број тимова показује сјајне игре и демонстрира озбиљан потенцијал што ме изнимно радује. Што се нашег тима тиче, данас ћу после тренинга видети на које играче могу да рачунам и у складу са тим ћу се одлучити за састав који ће изаћи на терен у суботу. Увек размишљамо о првој следећој утакмици и у складу са тим се припремамо – рекао је Милојевић и додао да је ситуација са здравственим стањем Матеа Гарсије боља, те да се нада да ће хитроноги Аргентинац бити спреман за суботњи окршај.

Црвена звезда је у среду савладала екипу Вождовца (3:1) у одложеној утакмици трећег кола, а Милојевић истиче да екипа нема времена да слави после победа, као ни да тугује после пораза.

Ритам је такав да немамо времена да размишљамо о ономе што је иза нас. Чињеница је да није пријатно кад немате позитиван резулат, као и да је много лепше радити са осмехом, али једноставно у ритму у ком се игра два пута недељно, немамо превише времена да размишљамо о томе. Онда се догоди то и да појединим играчима варира форма, али све су то проблеми које морамо да решавамо у ходу. Оно што морам да напоменем је да сам задовољан реакцијом после дербија и начином на који смо одиграли сусрет са Вождовцем.

У нашем тиму се налази осам странаца, иако је према правилима ФСС-а дозвољено да на терену буду четворица фудбалера који немају српски пасош.

Незгодна је ситуација са странцима, али се трудим да свима дам шансу како би имали утакмице у ногама и били у форми онда када је то најпотребније. Много екипа у Европи има мали фонд играча које врти у круг, код нас није тако, али размишљамо, гледамо, анализирамо и трудимо се да “погодимо”, како са странцима, тако и са домаћим играчима.

Наш клуб за окршаје против Олимпијакоса, Тотенхема и Бајерна из Минхена не може да рачуна на Ел Фарду Бена, који је у тренуцима лиценцирања требао да комплетира трансфер у иностранство.

Нажалост, испао је неспоразум и жао ми је што не могу да рачунам на Бена у тим утакмицама. Он воли Звезду, значајан је играч за нас и да смо знали да неће отићи, сигурно би био у тиму. Међутим, тајминг је такав да смо морали брзо да реагујемо, а он је био близу да напусти клуб. Разговарао сам са Беном, нормално је да му тешко пада што неће моћи да нам помогне у Лиги шампиона, као и свим осталим играчима који нису лиценцирани. УЕФА има правила по којима морамо да имамо и одређен број играча из школе, рецимо Гајић због тога није био лиценциран, јер је Стојковић отишао последњег дана прелазног рока, а пријавили смо и голмана Станковића како би имали још једно слободно место у тиму – подвукао је Милојевић.

Претходни текстЗвезда боља од Графичара
Следећи текстЗвезда део акције „Чеп за хендикеп“