Вождовац – Црвена звезда 1:3 (1:2)

110

Црвена звезда је успела да савлада екипу Вождовца у оквиру одложене утакмице трећег кола Суперлиге Србије (1:3). Радост екипи Владана Милојевића и нова три бода, донели су Дегенек, Бен и Вукановић.

Стадион: ФК Вождовац.

Гледалаца: 1500.

Судија: Бојан Николић.

Стрелци: Машовић у 31. за Вождовац, а Дегенек у 11. Бен у 26. и Вукановић у 52. минуту за Црвену звезду.

Вождовац: Илић, Микић, Ласицкас, Даничић, Зличић (од 58. Гјоргијевски), Машовић (од 68. Красић), Стојчев, Нишић, Станисављевић (од 61. Цветићанин), Николић, Пуртић.

Резерве: Тркуља, Бошњак, Цветковић, Цветићанин, Живковић, Красић, Гјоргјиевски.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков, Дегенек, Гајић, Кањас, Петровић, Марин (од 78. Иванић), Бен, Вукановић (од 68. Симић), Томане (од 86. Крстовић).

Резерве: Поповић, Милуновић, Бабић, Иванић, Симић, Јевтовић, Крстовић.

Владан Милојевић је после дужег времена могао да рачуна на Бена и Томанеа, који су се опоравили од повреда и добили прилику да од старта нападну Вождовац.

Могла је Црвена звезда већ у трећем минуту меча да дође до вођства, када се након центаршута Марина, одлично убацио Гајић по левој страни, али није успео да захвати лопту главом и пошаље је у мрежу. Одмах након тога, ново узбуђење. Поново је Марин центрирао, овога пута са леве стране, а Бен је са неколико метара добро реаговао и послао лопту у мрежу, међутим гол је поништен због недозвољене позиције.

У уводним тренуцима меча се константно играло пред голом Вождовца где су офанзивци црвено-белих покушавали да пронађу пут до гола Илића. Пошло је црвено-белима то за руком у 11. минуту, када је Марин извео слободан ударац, а Дегенек сјајно захватио лопту ногом и у стилу центарфора матирао голмана Вождовца. Покушали су да узврате домаћи на другој страни, преко Машовића, али је Борјан био сигуран.

Предност црвено-белих удвостручио је Бен у 26. минуту. Марин је извео ударац из угла, Вукановић је захватио лопту главом и сјајно асистирао за расположеног нападача нашег тима коме није било тешко да са неколико метара пошаље лопту у празан гол. Опробао је ударац из прекида везни фудбалер Вождовца Николић, али његов шут одлази поред стативе гола који чува Борјан.

Добру акцију Вождовца, голом је крунисао Машовић у 31. минуту и тако смањио заостатак тима са Душановца. Имао је Зличић добру прилику у 37. минуту да у потпуности врати утакмицу у егал, али је из врло изгледне ситуације, са неколико метара, шутирао поред гола. Поново су запретили из прекида изабраници Владана Милојевића, али је Вукановић шутирао поред гола, чиме је и завршен први део сусрета.

На старту другог полувремена, у два наврата су црвено-бели покушали преко Томанеа, али је одбрана Вождовца добро реаговала и спречила опасне нападе нашег тима. Трећи гол Црвене звезде дело је Алексе Вукановића. Прошао је Гајић по левој страни, одиграо повратну лопту на петерац за Вукановића који је успео да захвати лопту поред дефанзивца Вождовца и да се упише у стрелце у 52. минуту меча. Два минута касније, Гобељић је имао феноменалну прилику да постигне погодак. Комбиновали су Марин и Бен, лопта је стигла до нашег бека, али његов ударац са десне стране искоса одлази поред стативе. Приметно је да наши бекови користе сваку прилику да се убаце иза леђа одбране фудбалера Вождовца и да су на овој утакмици велики фактор у офанзиви.

Расположен је Марко Марин данас за игру. Поново је све од њега кренуло у везном реду, послао је прецизан пас за Бена у 61. минуту, али је добро интервенисао Илић. Неколико минута касније, покушали су црвено-бели ударцем са дистанце да постигну и четврти гол на мечу, сјајно је шутирао Петровић након што се ослободио свог чувара, али лопта одлази поред гола. Период нешто мирније игре прекинуо је Кањас покушајем у 80. минуту, када је након одбитка, из прве захватио лопту која је завршила у рукама голмана Вождовца. Црвено-бели су мирно привели утакмицу крају и освојили нова три бода.

Претходни текстXVIII Меморијални турнир „Драган Шакота Шале“
Следећи текстМилојевић: Изузетно битна победа