Дошен одличан на ГП у Ташкенту, на корак до медаље

49

Бојан Дошен капитен нашег клуба и трофени репрезентативац Србије још једном је потврдио место у међу најбољима на међународној такмичарској сцени у категорији до 100 килограма. На Гран прију у Ташкенту, Бојан Дошен био је на корак до медаље и остварио пласман на пето место.

Још једном је Дошен показао шта може и то од првог меча са Казахстанцем Ајбеком Серикбајевим кога је победио на вазари.

Иако сам био прехлађен одлично сам се борио – био је искрен Бојан Дошен.

У првом мечу који је био јако исцрпљујућ, победио сам Казахстанца на вазари. У том мечу сам се јако исцрпео тако да сам у другу борбу против сјајног Узбекистанца ушао са малом резервом. Како је меч одмицао био сам све бољи и бољи и бацио сам га на сјајни ипон.

У трећем дуелу са Белорусом, противник није успео да баци Дошена, али на жалост са три казне српски џудиста добио је могућност да се даље такмичи у репасажу.

Четврти меч сам радио против Немца Доменика Шонфилдта. Бацио сам га за 55 секунди на вазари и потом ухватио у захват за ипон – рекао је Бојан Дошен.

У дуелу за бронзано одличје Дошена је чекао још један Белорус, овога пута противник му је био одлични Даниел Мекете.

У мечу у којем сам био видно бољи тренутак моје непажње довео је до тога да паднем на вазари и изгубим меч. Резултатом сам свакако задовољан и тиме што сам освојио доста бодова за Олимпијске игре у Токију. Ипак остаје горак укус због изгубљене медаље. Сада сам био на корак до медаље и сасвим сам сигуран да ћу је освојити у периоду који је пред нама – рекао је Бојан Дошен.

Претходни текстПродаје сезонских улазница до почетка сезоне!
Следећи текстПетровићу титула на челенџеру у Румунији