Убедљива победа наших кадета

40

Кадети Црвене звезде остварили су убедљиву победу над екипом Мачве резултатом 9:1 у оквиру осмог кола Кадетске лиге Србије.

Црвена звезда – Мачва 9:1 (6:1)

Судија: Андрија Стојановић. Гледалаца: 700. Стрелци: Стојановић (аутогол) у 9, Бачанин у 33, 35. и 76, Ћурић у 44, Боровић у 40. и 45, Јован Митуљикић у 54, Кнежевић у 59. минуту за Црвену звезду, а Бабић у 20. минуту за Мачву. Жути картон: Ђурић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Ћопић, Радојевић (од 56. Б. Петровић), Д. Петровић, Крстић, Ђурић (од 70. Н. Митуљикић), Милетић (од 52. Ј. Митуљикић), Ћурић, Станковић (од 61. Максимовски), Лазетић (од 46. Кнежевић), Бачанин, Боровић (од 46. Бранковић).

Мачва: Јашић, Макивић, Радовановић, Бабић, Павић( од 61. Милошевић), Н. Савић, О. Мијаиловић, У. Мијаиловић, Панић, В. Савић (од 68. Мишић), Стојановић (од 73. Николић).

Прве покушаје на утакмици имали су наши кадети преко Бачанина и Лазетића, али је њихове ударце зауставио голман гостију Јашић. До вођства нашег тима није се дуго чекало. У 9. минуту после корнера на центаршут Бачанина налетео је Давид Петровић чији шут је затресао пречку, али се лопта одбила до Стојановића који је лопту проследио у сопствену мрежу. Одговорили су гости у 20. минуту када је Бабић био највиши у скоку после слободног удараца и поравнао резултат 1:1. Ново вођство пулена Марка Неђића догодило се у 33. минуту када је Бачанин био сигуран из једанаестерца 2:1. Претходно је у шесаестерцу оборен Радојевић. После само два минута поново је судија Стојановић показао на пенал када је Станковић оборен у шеснаестерцу гостију. Бачанин је и други пут сигурно извео једанаестерац и повисио резултат на 3:1.

Боровић је у 40. минуту прошао по десној страни и постигао сјајан погодак са 16 метара за ново вођство нашег тима 4:1. Пети гол пао је само четири минута касније када је после шута из слободног удараца лопта стигла до Ћурића који је сјајно захватио лопту и послао је под пречку гола Јашића за 5:1. Како су кренули са центра фудбалери Мачве су изгубили лопту који ју узео Станковић и сјајним пасом упослио Боровића који је постигао свој други гол на мечу за 6:1.

У другом полувремену поново смо видели иницијативу изабраника Марка Неђића. Скоро цело полувреме се играло на половини Мачве који нису успели да нађу пут до гола Ћопића. У 54. минуту резервиста Јован Митуљикић постиже погодак када је, после сјајне акције са Бачанином, изашао сам пред голмана и затресао мрежу за 7:1. Пет минута касније Кнежевић се, после корнера, најбоље снашао у шеснаестерцу гостију и постигао гол за 8:1. Тачку на овај меч поставио је својим хет-триком Бачанин у 76. минуту, када је на асистенцију Кнежевића постигао погодак 9:1. И даље су нападали забраници Марка Неђића, али је резултат остао исти. Нема сумње да ова победа итекако значи нашим момцима у наставку борбе за титулу.

Претходни текстЦрвена звезда – Дубочица 21:24 (11:12)
Следећи текстЗвезда у другој рунди Континентал Купа