Пораз у дербију

42

Наши фудбалери поражени су од Партизана у оквиру деветог кола Суперлиге Србије (0:2).

У складу са ограничењем броја странаца, Владан Милојевић се одлучио да шансу у вечитом дербију укаже Жандеру, Марину, Ван Ла Пари и Боаћију. Шеф стручног штаба нашег тима је на терен извео три штопера, док је бековима доделио нешто офанзивнију улогу.

Након уводних минута у којима су ривали опипавали снаге, запретили су црвено-бели након феноменалног паса Марина за Боаћија који главом спушта лопту за Вулића, али дефанзивци ривала успешно интервенишу и отклањају опасност. Поново изабраници Владана Милојевића добро комбинују на противничкој половини. Жандер је феноменално изнео лопту и повукао контру, проиграо Марина који из прве одиграва за Ван Ла Пару, а ударац Холанђанина бива изблокиран. Утисак је да се у првих десет минута играло врло офанзивно и динамично.

Сјајна прилика за нашег капитена у 12. минуту. Оклизнуо се Павловић, Марин је узео лопту, повукао је и шутирао са двадесетак метара, ударац је био изблокиран, а лопта је променила правац и мало је фалило да превари голмана црно-белих. Запретили су и црно-бели преко Асана, али јапански фудбалер не успева добро да захвати лопту у нашем шеснаестерцу. Покушао је и млади Стевановић у 23. минуту, након што се лопта одбила до њега. Упутио је ударац са ивице шеснаестерца, али сигурна интервенција Борјана.

Након тога је уследио период игре са великим бројем чврстих дуела на средини терена и без много течних акција. Наш тим је углавном покушавао да запрети преко Марина који је лоптама тражио Жандера и Боаћија, док су црно-бели нападали преко Садика, али без успеха. Покушао је Вулић у 44. минуту, након што је добио повратну лопту од Марина, али његов ударац са ивице казненог простора је завршио преко гола, чиме је и завршен први део сусрета.

Друго полувреме је почело мирно, играло се на средини терена, све до 52. минута када је Садик имао прилику након додавања Натха, али је Борјан сјајно интервенисао и зауставио ударац нападача домаћег тима. Шансу са клупе добио је Вукановић, стрелац поготка на 160. дербију, а из игре је изашао холанђанин Раџив Ван Ла Пара. Поништен погодак за Црвену звезду у 70. минуту. Центрирао је Марин из корнера, лопта је дошла до Милуновића који је ногом послао лопту у мрежу, али гол је поништен због фаула над голманом домаћина. Стратег црвено-белих је одлучио да изврши рокаду у шпицу, па је Боаћија заменио Павковим.

Послао је сјајну лопту Вулић у простор за Вукановића у 75. минуту, али у последњем тренутку интервенише Остојић и шаље лопту у аут. Партизан је дошао до вођства у 83. минуту, стрелац је Сума који је ударцем са двадесет метара донео предност домаћину. Бацио је све карте на офанзиву Милојевић, уместо Дегенека у игру је ушао Симић. Могао је Марин да донесе поравнање нашем тиму, после центаршута Вулића, прихватио је лопту у казненом простору, финтирао, али и шутирао преко гола. Црвено-бели су остали са играчем мање након што је Вулић добио други жути картон, а предност за Партизан је удвостручио Тошић у 94. минуту, када је спретно реаговао у казненом простору и са неколико метара послао лопту у мрежу, чиме је и завршен 161. вечити дерби.

Партизан – Црвена звезда 2:0 (0:0)

Стадион: ФК Партизан. Гледалаца: 22.000. Судија: Срђан Јовановић. Стрелци: Сума у 83. и Тошић у 94. минуту. Жути картон: Шћекић, Урошевић, Сума (Партизан), Борјан, Вулић, Ван Ла Пара, Боаћи (Црвена звезда). Црвени картон: Вулић (Црвена звезда).

Партизан: Стојковић, Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић, Зђелар, Шћекић, Натхо (од 77. Тошић), Стевановић (од 90. Брежанчић), Асано, Садик (од 64. Сума).

Црвена звезда: Борјан, Дегенек (од 84. Симић), Панков, Милуновић, Гобељић, Жандер, Јованчић, Вулић, Марин, Ван Ла Пара (од 56. Вукановић), Жандер, Боаћи (од 72. Павков).

Претходни текстПали се Звездина машина!
Следећи текстМилојевић: Много грешака у пас игри