Милојевић: Много грешака у пас игри

49

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Владан Милојевић изнео је утиске после пораза у 161. вечитом дербију од Партизана у оквиру деветог кола Суперлиге Србије.

Честитао бих Партизану на победи. Покушали смо да изненадимо противника измењеном формацијом кроз коју смо покушали да више контролишемо простор, међутим замерка играчима је много погрешних пасова што је недопустиво на утакмици овог нивоа. Успевали смо да изградимо акције какве смо желели, али је недостајао завршни пас. Покушавали смо да нађемо тај простор по боку, али нисмо успели да реализујемо то како смо планирали. Из наше грешке смо примили гол и после тога наша игра је кренула да се распада. Имали смо прилику за гол преко Марина коју нисмо искористили. Било је ситуација у којима смо могли боље да реагујемо и свестан сам да статистика није добра. Покушаћемо да анализирамо где смо грешили и да то исправимо у наредним мечевима – рекао је Милојевић.

Тренер Милојевић одлучио се за другачију формацију и избор играча у односу на неке раније мечеве, али то није прошло онако како се очекивало.

Ја сам одлучио који играчи ће играти и које странце ћу изоставити из протокола. Не желим да тражим алиби, али ако бих знао да ће се меч завршити овим резултатом вероватно бих у састав уврстио неке друге странце. Ми смо покушали да играмо у фази отварања 3-4-2-1 што није дефанзивна тактика. Ја сам тај који сноси највећу одговорност за пораз у овом мечу јер сам изабрао погрешну тактику за овакав меч – истакао је Милојевић.

Утакмице са вечитим ривалом увек су имали посебан значај у односу на остале као и овај меч.

Вечити дерби је посебна утакмица и порази остављају много јачи утисак. Првенство се игра даље, имамо 38 утакмица и довољно времена да исправимо овај кикс. Да се утакмица завршила другим резултатом исто ово бих вам рекао јер дерби увек оставља неки психолошки ефекат и може да буде јак фактор у наставку првенства. Ми смо професионалци и ово ћемо морати да заборавимо што пре и окренемо се новим изазовима – закључио је тренер црвено-белих Владан Милојевић.

Претходни текстПораз у дербију
Следећи текстПродаје сезонских улазница до почетка сезоне!