Добар старт Звездиних омладинаца у Европи

31

Црвено-бели јуниори су започели групну фазу Омладинске Лиге шампиона ремијем против Бајерна у Минхену (0:0). Директор Омладинске школе Црвене звезде, Драган Младеновић, сумирао је утиске након првог бода који су наши бисери освојили у најелитнијем европском такмичењу за фудбалере до 18 година.

– Добро смо започели европску сезону. Знамо да имамо квалитетну екипу, али резултат нам није императив, већ радимо на томе да едукујемо децу и да их припремамо за утакмице као што је била ова против Бајерна. Сваки бод у Лиги шампиона је битан због тога да наша деца схвате да могу да играју против омладинаца великих клубова, да могу да се носе са њима, и да могу да их победе. Треба напоменути да смо једна од најмлађих екипа у такмичењу. Већина клубова игра са 2001. годиштем, а ми смо јуче на терену имали Лазетића који је рођен 2004. године – рекао је Младеновић.

Директор омладинске школе нашег клуба истиче да ће европски дуели бити велико искуство за наше омладинце и за њихов даљи развој.

– Утакмице са Бајерном, Олимпијакосом и Тотенхемом су непроцењиво искуство за наше играче. Они немају такве противнике у домаћем првенству  и сигурно ће им то значити у наставку сезоне. Сусрети против клубова који имају феноменалне школа фудбала су део одрастања наших омладинаца и надам се да ће то искуство применити на најбољи могући начин – истакао је Младеновић.

Неко ко је сјајним одбранама скренуо пажњу на себе, у утакмици против Бајерна, је чувар мреже наших омладинаца- Андрија Катић.

– Велико искуство за нас. Омладинци Бајерна су више нападали, али наше заједништво и борба током свих 90 минута је пресудила да се у Београд вратимо са позитивним резултатом. Задовољан сам својим наступом, али бих похвалио и моје саиграче, сви били на висини задатка и допринели боду. Волим да играм велике утакмице и да се доказујем на њима и због тога једва чекам сусрет са Олимпијакосом. Надам се да ћу тад као и на осталим европским утакмицама бити на висини задатка– рекао је голман рођен 2002. године.

Претходни текстВетерани гостовали у Малом Зворнику
Следећи текстКарте за вечити дерби од сутра на Маракани