Вукановић: Звезда припада са најбољима

16

Црвена звезда гостује екипи Бајерна из Минхена у среду, 18. септембра, од 21 час, и тиме ће отпочети такмичење у групној фази Лиге шампиона. Велики успех већ је остварен трећим пламеном у групну фазу европског такмичења за три сезоне, а нападач Алекса Вукановић најављује нове добре резултате црвено-белих у наставку такмичења.

Од почетка припремног периода чекали смо овај тренутак, спремали смо се за групну фазу Лиге шампиона, то је био наш циљ и срећан сам што смо успели да га остваримо. За три дана започињемо учешће у најелитнијем европском такмичењу. Одмерићемо снаге са екипама које поседују изузетан квалитет, што је за нас мотив да се покажемо у најбољем светлу. Знамо да нас очекују тешки ривали, али ова екипа је стекла искуство у игрању Лиге шампиона претходне сезоне које ће им много значити. Играчи су показали су да могу да се носе са екипа из европског врха а надам се да ћемо то поновити и ове године – рекао је Вукановић.

Високи нападач је стигао у Звезду у јануарском прелазном року, али су му саиграчи пренели искуства играња фудбала на највишем нивоу у Европи.

Прошле сезоне нисам имао прилику да играм Лигу шампиона са Црвеном звездом, али су ми играчи причали какво је то искуство за њих, као и колико им значи све што су доживели у том периоду. Наш стручни штаб ради одличну анализу, потпуно смо спремни да се носимо са било којим противником. Рад у Црвеној звезди је изузетно напоран, темељан, тако да се осећам потпуно спремно за највеће изазове.

Вукановић је постигао одлучујући гол против Јанг Бојса у Београду, а најављује да ће покушати да настави голгетерски низ у Европи.

Ја сам нападач, а ми живимо за то да дајемо голове. Наравно да се надам да ћу у и Лиги шампиона затрести мрежу. Бајерн је прва препрека, екипа неоспорног квалитета, са изузетним појединцима, а ми ћемо дати све од себе да такмичење започнемо повољним резултатом – поручио је Вукановић.