Пораз на крају европске приче

63

Ватерполисти Црвене звезде поражени су и у трећем мечу турнира 2. кола квалификација за Лигу шампиона од грчког Вуљагменија на 25. мају – 3:8 (0:1, 1:1, 1:2, 1:4).

Нису успели црвено-бели да пласманом у плеј-оф обезбеде европску јесен, али свакако ће им искуство из ове три утакмице бити од значаја у сезони која је тек почела. И вицешампион Грчке је искористио неискуство Звездине екипе и остварио победу која им је донела пласман у последњу рунду квалификација.

Чврсте одбране су обележиле прво полувреме, голмани су били на висини задатка, а једини гол у првом периоду виђен је у последњим секундама, Гуветсис је савладао Иванова, у ситуацији са играчем више, четири секунде пре сирене за предност своје екипе.

У другој четвртини је вишен сличан сценарио, Иванов је одбранио ударац Кувециса са пет метара, Звезда је изједначила преко Гусарова, а Куруванис је 30 секунди пре краја вратио предност Вуљагменију – 1:2.

Андрија Башић је са два гола повисио разлику у трећој четвртини, Марко Радовић је погодио за Звезду, а у последњој деоници Вуљагмени је потврдио победу и пласман у плеј-оф. Башић је постигао нова два гола, у стрелце су се уписали и Афрудакис и Цаталиос са пет метара, а Василије Мартиновић поставио коначан резултат на Звездином опроштају од Европе за ову годину – 3:8.

Стрелци за Звезду су били Иван Гусаров, Марко Радовић и Василије Мартиновић.

Већ наредног викенда Звезда старује у Регионалној лиги првим дербијем на Бањици.

Црвена звезда – Вуљагмени 3:8 (0:1, 1:1, 1:2, 1:4)

Београд, базен: „Милан Гале Мушкатировић“. Гледалаца: 350. Судије: Владимир Голиков (Русија) и Аксел Бендер (Немачка). Играч више: Црвена звезда 7 (4), Вуљагмени 7 (1). Петерци: Вуљагмени 3 (2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3, Мартиновић 2, Глигоријевић, Васин 1, Илић, Аџић, Јанковић 1, Рађен, Шулц 1, Гусаров, Радовић 1, Иванов. Тренер: Игор Милановић

ВУЉАГМЕНИ: Тортатос, Башић 4, Калогеропулос, Гуветсис 1, Таталиос 1, Гувис, Афрудакис 1, Папаниколау, Понтикеас, Куруванис 1, Диму, Вукчевић, Андреадис. Тренер: Димитрис Циклос

Претходни текстНови Пазар – Црвена звезда 23:19 (13:9)
Следећи текстЗвезда ТВ | Тимско фотографисање 2019