Црвена звезда – Инђија 2:1 (0:1)

68

Црвена звезда је у врло узбудљивој утакмици против Инђије тријумфовала резултатом 2:1, иако су након првог дела сусрета изабраници Владана Милојевића имали гол заостатка. Радост црвено-белима донео је двоструки стрелац Милан Павков головима са беле тачке у 88. и 90. минуту.

Београд, стадион: „Рајко Митић“. Судија: Игор Стојиљковић. Гледалаца: 8.000. Стрелци: Павков у 88. и 90. за Црвену звезду, а Томић у 35. за Инђију. Жути картон: Видић (Инђија).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА:  Борјан, Гајић (од 46. Томане), Милуновић, Дегенек, Родић, Кањас, Јованчић, Иванић (од 67. Вулић), Гарсија, Ван Ла Пара (од 81. Вукановић), Павков. Тренер: Владан Милојевић

ИНЂИЈА: Прековић, Димитријевић, Бјеличић, Босанчић, Димитров (од 62. Јањић), М.Илић, Рогач, Томић, Б.Илић, Милосављев (од 50. Бастајић), Видић. Тренер: Срђан Благојевић

Након двонедељне паузе због репрезентативних обавеза, изабраници Владана Милојевића вратили су се обавезама у домаћем шампинату. Утакмица против Инђије била је прилика да се последња аквизиција из летњег прелазног рока, Раџив ван Ла Пара презентује звездашкој јавности.

Већ у петом минуту је могао Холанђанин на најбољи начин да се представи публици на стадиону “Рајко Митић”, али је пас Иванића у последњем тренутку пресекао дефанзивац Инђије. Комбиновали су Јованчић и Родић у 20. минуту, након чега је наш леви бек упутио оштар центаршут у петерац, али су дефанзивци Инђије успешно интервенисали. Неколико минута касније су црвено-бели поново напали по левој страни, покушао је Павков главом после центаршута Родића, али ударац је отишао преко гола.

Прва велика прилика за наш тим догодила се у 24. минуту када је холандски офанзивац прошао по левој страни, одиграо за Гарсију који је шутирао без оклевања, али у голмана. Већ у наредном нападу нашег тима бележимо атрактиван покушај Ван Ла Паре када је “маказицама” покушао да угрози гол Прековића. Већина опасних напада црвено-белих долазила је по левој страни, где су наизменично Родић и Ван ла Пара центрирали и покушавали да пронађу Павкова у казненом простору. Играо се 35. минут када су из првог озбиљнијег покушаја фудбалери Инђије дошли до вођства, одбила се лопта до Томића који је снажним ударцем са више од 20 метара матирао Борјана. Након тога је Инђија још једном запретила из даљине чиме је и завршен први део сусрета.

Извршио је Владан Милојевић измену на полувремену када је желећи да појача офанзивну линију нашег тима увео нападача уместо бека, односно Томанеа уместо Гајича, након чега су црвено-бели заиграли са два нападача. Приметно је да су у наставку меча Гарсија и Ван Ла Пара заменили стране, па је Аргентинац деловао по левом, а Холанђанин по десном делу терена. Иницијатива Црвене звезде је могла да се исплати у 55. минуту када је Гарсија шутирао из левог угла и погодио дефанзивца Инђије, након чега је лопта променила смер и умало преварила Прековића. Већ у наредном минуту је Томане покушао на прецизну асистенцију Родића ударцем из прве, али поново се истакао голман гостију који је врховима прстију успео да пошаље лопту преко гола.

Могао је Томић још једном да се упише у стрелце у 61. минуту када је са неколико метара шутирао, али је Борјан успео да заустави ударац везисте Инђије.

Стопостотну прилику, на другој страни, имао је Ван Ла Пара када је након центаршута  Гарсије утрчао са десне и са неколико метара шутирао снажно, али у голмана. Низали су се опасни напади за изабранике Владана Милојевића, али лопта није хтела у мрежу. Опробао је ударац са дистанце и Вулић у 78. минуту, био је то снажан и прецизан шут који је ишао у рашље, али још једна одбрана голмана Инђије.

Црвена звезда је дошла до изједначења у 88. минуту. Заустављен је Вукановић након продора по левој страни, а судија Стојилковић показао је на белу тачку са које је био прецизан Милан Павков. Пала је концентрација фудбалерима Инђије, јер је само минут касније пенал направио и голман Прековић. Поново је из казненог ударца био прецизан Павков чиме је донео преокрет нашем клубу. Врло узбудљива утакмица на стадиону “Рајко Митић” која је ипак завршена победом Црвене звезде.

Претходни текстБлагајне још у недељу отворене за сезонце и чланове клуба
Следећи текстМилојевић: Три бода су најважнија