Ања на корак до медаље

45

Ања Обрадовић трофејна млада српска репрезентативка и узданица Црвене звезде на Европском првенству у гарду Ванта у Финској у конкуренцији до 63 килограма била је на корак до медаље и остварила пласман на пето место.

Ања је одлично почела учешће на ЕП и као први носилац прва два меча у Финсој решила је управо како се то од ње и очекује. У дуелу којим је отворила учешће на европској смотри са Лидијом Бранчевом из Бугарске ипоном је решила питање победника. У трећем колу одличну Рускину Дали Ллилуашвили решила је са 10:0. Пласман у полуфинале и расплет који нико није очекивао. Дуел са Софи Озбаш заврше је за 10 секунди у којима је Мађарица изненадила Обрадовићеву и изборила пролаз у финале.

У мечу са Немицом Деном Пол за бронзу, спортска срећа није била наклоњена Обрадовићевој која је иако је прва поентирала (вазари) на крају у златном боду у уахвату изгубила овај меч.

Заиста данас су се десиле ситуације које се Ањи никада не дешавају. Ипак и најбољима се дешавају грешке. Није очекивала такав наступ Мађарице а после у мечу за бронзу заиста није имала довојлно среће. Идемо даље пред нама је Светско првенство на коме је Ања минуле године освојила бронзано одличје – истакао је Немања Николић, тренер.

Последњег такмичарског дана на татами Европског првенства у граду Ванта у Финској излази Дарко Брашњовић у категорији до 90 килограма.

Претходни текстРаспоред утакмица млађих категорија
Следећи текстФК Црвена звезда помогао и црвено-белим рукометашима