Иза југа Маракане – Претпетлићи успешни у Грацу

65

Црвено-бели бисери рођени 2010. године заузели су треће место на „Стајријан чемпионс“ турниру у Аустрији у конкуренцији од 36 екипа.

Пулени Милана Савковића заузели су треће место на „Стајријан чемпионс“ турниру који већ дуги низ година окупља представнике најбољих европских омладинских школа у узрасним категоријама до 9, до 10, до 11 и до 12 година. Наши бисери су у групној фази такмичења редом побеђивали: Борусију Дортмунд, Аустрију Беч, Ференцварош, НК Загреб и Славију из Прага.

Као првопласирана екипа савладали су немачки Аугзбург у четвртфиналу, да би на врло несрећан начин, после извођења једанаестераца испали од домаћина Штурма (0:0). У мечу за треће место, наши бисери су савладали Динамо из Загреба резултатом 2:1 и тако на успешан начин завршили учешће на турниру у Грацу за узрасну категорију до 9 година.

Веома сам задовољан нашим издањем на турниру у Аустрији. У конкуренцији од 36 екипа освојили смо треће место, победили врло квалитетне противнике попут Борусије, Аустрије, па и загребачког Динама и мислим да смо на прави начин представљали и Црвену звезду и Србију. Остаје жал за полуфиналом када смо несрећно изгубили, иако смо били бољи ривал. Према утисцима тренера других клубова, заслужили смо да освојимо турнир и приказали смо најбољу игру од свих екипа, али задовољни смо и трећим местом. Похвалио бих и дечаке који су се и на терену и ван њега понашали у складу са реномеом нашег клуба– рекао је Савковић, чији стручни штаб још чине Ђорђе Танасковић (помоћни тренер) и Стеван Бељин (физиотерапеут).

Фудбалери који су носили црвено-бели дрес у Аустрији су: Матеја Стојановић, Јован Милић, Андреј Арсенијевић, Матеја Милошевић, Огњен Матановић, Адин Хрњић, Данило Фекете, Лав Радојевић, Огњен Петровић, Немања Јоветић, Никола Бакић и Михајло Кресоја.

Ово је врло талентована генерација која је две године пажљиво селектирана и од које се много очекује у клубу. У наредном периоду нас чекају нови међународни турнири где ћемо покушати да остваримо што боље резултате, као и да што више напредујемо. Пажљиво радимо, посвећени смо детаљима и припремамо дечаке за изазове који их чекају. Радујемо се новим проверама и наставићемо да представљамо Црвену звезду на прави начин – подвукао је Савковић.

Претходни текстВојска Србије угостила Црвену звезду
Следећи текстШест бодова из Ниша