Србија одбранила титулу шампиона Европе!

88

Женска сениорска репрезентација Србије је и даље првак Европе, пошто је у финалу Европског првенства у Анкари одбранила титулу освојену пре две године и тако освојила треће злато на ЕП. Србија је у финалу, у Анкара Арени, савладала Турску са 3:2, по сетовима 21:25, 25:21, 25:21, 22:25 и 15:13, после 132 минута игре.

Фантастичне изабранице Зорана Терзића надјачале су Турску, али и 13.000 навијача који су бодрили домаћи тим. Србија је поново шампион Европе и то потпуно заслужено. Ипак, ова генерација одбојкашица Србије није случајно светски првак, двостурки европски првак и вицешампион Олимпијских игара.

За репрезентацију Србије су наступале и некадашње одбојкашице Црвене звезде: Мина Поповић, Маја Огњеновић, Стефана Вељковић, Теодора Пушић, Ана Бјелица, Бојана Миленковић и Јелена Благојевић. Селектор Србије је некадашњи тренер црвено-белих Зоран Терзић, а у стручном штабу били су и наши Бранко Ковачевић, Милан Гршић, Синиша Младеновић и Владимир Банковић.

Тијана Бошковић, коректор Србије, проглашена је за најбољу играчицу (МВП) првенства Европе, а награду јој је предао Александар Боричић, председник ЦЕВ.

Пехар намењен шампиону Европе, капитену репрезентације Србије Маји Огњеновић уручио је наш Александар Боричић, а новчану награду некадашња репрезентативка Србије Јелена Николић.

Црвена звезда честита свим члановима репрезентације Србије на још једном изванредном успеху!

Претходни текстЦрвена звезда убедљива на представљању навијачима
Следећи текстЗвездаши питају Радована Панкова