Петровић: Тежимо ка највишим циљевима

67

Његош Петровић стигао је овог лета у Црвену звезду из редова београдског Рада пре месец дана. Млади репрезентативац Србије изнео је утиске о првим данима у црвено-белим редовима.

– Утисци су одлични. Саиграчи су ми стварно помогли да се брзо адаптирам у Звезди. Услови су феноменални и на врхунском нивоу. Никад нисам био срећнији него у ових месец дана колико сам у клубу.  Нисам очекивао да ћу после два дана добити шансу да будем стартер против Младости. Био сам пријатно изненађен. Могу да кажем да сам задовољан том утакмицом, али знам да могу много боље игре да пружим у наставку. Сигуран сам да ће, како време буде одмицало, све бити на знатно вишем нивоу – истакао је Петровић.

Пренео нам је очекивања у Лиги шампиона и националном шампионату.

– Када сам долазио изјавио сам да најмање што Црвена звезда заслужује је групна фаза Лиге шампиона. То се на крају и остварило. Мислим да ћемо се показати у одличном светлу. Група јесте тешка, али показали смо да се не плашимо, да можемо да играмо са било којом екипом и не сумњам да ћемо успешно завршити јесењи део сезоне. У првенству су циљеви увек највиши и тежимо ка томе да радом и трудом поновимо претходну сезону – рекао је Његош.

Прошле године постао је редован члан младе репрезентације. Међутим, иако су очекивања да у наредном периоду обуче и дрес А тима, наш првотимац остаје скроман.

– Мислим да је то у овом тренутку нереално. Наравно да бих то желео. Сан сваког младог фудбалера је да буде репрезентативац своје земље. Имам времена да напредујем. Надам се ћу остварити и тај сан, за три или четири године, али концентрисан сам на тренутне обавезе у младој репрезентацији и клубу – закључио је Његош Петровић.

Претходни текстЦрвена звезда победник Меморијалног турнира „Дејан Брђовић“
Следећи текстЗвездини бисери – Резултати свих млађих селекција Црвене звезде