Звезда српском фудбалу доноси седам милиона евра

51

Успесима Црвене звезде у Европи неизмерно се радују сви звездаши, али и професионални клубови у Србији, јер је наш клуб, захваљујући другом узастопном пласману у групну фазу Лиге шампиона, српском фудбалу за две године донео суму од седам милиона евра.

Наиме, сваки тим који се квалификује у Лигу шампиона доноси свим осталим клубовима из своје земље одређена новчана средства из УЕФА фонда солидарности. Савез и Суперлига договарају се на који начин ће дистрибуирати добијен новац, а сигурно је да читава домаћа лига осећа бенефите.

Ове сезоне УЕФА ће из фонда расподелити 130 милиона евра на број савеза који имају такмичаре у Лиги шампиона. Савези који имају четири представника добиће највећу суму новца, а очекује се да ће Србији припасти око три и по милиона евра.

Претходне године, захваљујући учешћу нашег клуба у најелитнијем европском такмичењу, српски фудбал добио је такође око 3,5 милиона евра, због чега су изграђени и реновирани стадиони широм земље, што у многоме доприноси развоју фудбала у Србији.

Претходни текстПоклон за најверније, утакмица са Морнаром
Следећи текстСве информације о претпродаји пакета карата за Лигу шампиона