Јованчић – Навијачи ће уживати

51

Наш 28-годишњи везиста Душан Јованчић стигао је у Црвену звезду првог јула прошле године и за кратко време се уселио у срца навијача. Момак, који борбеношћу и пожртвовањем добија аплаузе на сваком мечу, пренео нам је досадашње утиске.Наш 28-годишњи везиста Душан Јованчић стигао је у Црвену звезду првог јула прошле године и за кратко време се уселио у срца навијача. Момак, који борбеношћу и пожртвовањем добија аплаузе на сваком мечу, пренео нам је досадашње утиске.

– Сви знамо да сам прешао дуг пут до Црвене звезде, али сматрам да ме је то додатно ојачало. Све што сам у животу доживео и све мечеве које сам одиграо, то је једна одлична школа. Искусни тренери кажу да је за играче најбитније да играју утакмице. Водио сам се том логиком и дошао сам у Звезду као формиран играч који иза себе има велики број утакмица. То ми је доста помогло да се што боље покажем у кратком периоду. Резултати које тим остварује у претходних годину дана довољно говоре. Мислим да су навијачи задовољни нашим успесима и квалитетом фудбала који гледају. Било је много великих победа за нешто више од годину дана. Поново играмо Лигу шампиона, освојили смо титулу, тако да морамо бити задовољни.

Откако је стигао у редове црвено-белих, наш тим по други пут заредом игра групну фазу Лигу шампиона и није тајна да га навијачи називају талијом.

– Не бих себе називао талијом. Све што се Звезди дешава плод је марљивог и напорног рада читавог тима, а не само нас играча. Сваког дана смо максимално фокусирани искључиво на терен. Припремамо се на квалитетан начин и то даје резултате. Наравно, посебно нас радују резултати у Лиги шампиона с обзиром на то да је то оно што су навијачи Звезде дуго чекали. Срећан сам што имамо прилику да одмеримо снаге са неким од најбољих тимова Европе и сигуран сам да ће наши навијачи уживати – истакао је Јованчић и додао:

– Свака група у Лиги шампиона је јака. Такмиче се 32 сјајне екипе тако да лаких протиника нема, а у питању су само нијансе. Свиђа ми се што имамо атрактивне противнике што гарантује да ћемо на Маракани, као и на страни, гледати јаке утакмице. Црвена звезда је показала да нико не сме да је потцени и отпише. Знамо да изненадимо. Имамо велико искуство играња јаких мечева из претходних годину дана. У фудбалу је увек тешко прогнозирати, има много изненађења, тако да оставићу да на терену покажемо шта и колико знамо. Надам се да ће то бити довољно и да ће сви звездаши бити срећни – пожелео је Јованчић.

Следећи меч који буде одиграо биће његов јубиларни 50. у Звезди и нема сумње да ако буде наставио са одличним партијама, тај број ће бити много већи.

– Заиста прелеп податак. Част је за сваког фудбалера да у овако великом клубу дође до неког јубилеја. Прошло је само годину дана и имам много разлога да будем презадовољан што сам за релативно кратко време успео да упишем скоро 50 наступа. Свакако сам на то поносан, али тежим ка томе да имам још више мечева и да дам све од себе да би Звезда изгледала што боље на терену. Хвала Богу повреде су ме заобишле. Очекује нас утакмица у домаћој лиги, Инђија је екипа са којом се нисмо сусретали, јер су ушли у Суперлигу ове године. Биће силно мотивисани да оставе најбољи утисак на Маракани, али на нама је да покажемо квалитет, одиграмо добро и да на крају прославимо победу заједно са навијачима – закључио је Јованчић.

Претходни текстКадети убедљиви против Кикера
Следећи текстПоклон за најверније, утакмица са Морнаром