Звездин камп у Чикагу

53

Црвена звезда у сарадњи са Вест Луп Сокер клубом по први пут је организовала дечији фудбалски камп “Оствари своје снове – Буди Звездина звезда” на територији града Чикага.

Поред најсавременијих метода у раду са децом, лиценцирани тренери из Омладинске школе Црвена звезда пренели су фудбалско знање на малишане и покушали су да дочарају славну историју нашег најтрофејнијег клуба који је изнедрио многобројне асове.

На кампу учествовало је 86 полазника од којих су већина српског порекла, као и полазнике из једанаест различитих земаља са свих континената као што су Јапан, Индонезија, Канада, Израел, Пољска, Индија и други. После спроведених тестирања првог дана, успешно је спроведен програм рада фудбалског клуба Црвена звезда који су спровели тренери Омладинске школе Црвене звезде из Београда уз помоћ тренера школе фудбала ФК Ред Стар Чикаго, а под надзором директора Омладинске школе Драгана Младеновића и координатора школе фудбала Владимира Цвјетићанина.

Милош Бајић, директор школе Ред Стар Чикаго и технички организатор кампа, није крио задовољство поводом окупљања великог броја деце.

– Изузетно ми је драго да се већ прве године за камп регистровао оволики број малишана. Такође ми је велика част и задовољство да угостимо тренере и стручни штаб из Београда и надам се да ћемо наставити успешну сарадњу и подићи све на још већи ниво у наредним годинама – рекао је Бајић.

Директор Омладинске школе Црвене звезде Драган Младеновић осврнуо се на чињеницу да се Звездин камп већ дуги низ година одржава у бројним великим градовима света.

– Драго нам је што смо дошли и почели да радимо камп у још једном граду у ком има доста наших људи. До сада смо кампове радили у пет светских метропола, а то су Београд, Беч, Москва, Торонто и Чикаго. Познато је да наш клуб гаји добре везе са дијаспором и на овај начин покушавамо још више да их учврстимо. Хвала домаћинима на гостопримству и свему оном што су нам пружили у данима кампа. Надамо се наставку успешне сарадње – изјавио је Младеновић.

Владимир Цвјетићанин, координатор Звездиних кампова захвалио се домаћинима. Истакао је жељу да се и следеће године настави са камповима који ће окупити још већи број малишана.

 Драго ми је што Омладинска школа прати резултате првог тима и што постижемо све боље резултате. Са поносом констатујем да је на овогодишњим камповима учествовало 515 девојчица и дечака. То је апсолутни рекорд у историји нашег клуба. Сад нам предстоји још већи посао да би најталентованију децу са свих кампова позвали на пробе у наш клуб. Такође овогодишњи резултат је и велика обавеза да наредне сезоне будемо још бољи – закључио је Цвјетићанин.

Претходни текстЗвезда домаћин другог турнира квалификација за Лигу шампиона
Следећи текстЗвездин Инстаграм најпраћенији на Балкану