Звезда домаћин другог турнира квалификација за Лигу шампиона

51

Други турнир квалификација за ЛЕН Лигу шампиона у ватерполу одржаће се у Београду од 13. до 15. септембра, домаћин ће бити Црвена звезда, а противници Вуљагмени (Грчка), Јадран (Сплит) и ПАН Екс ен Прованс (Француска) одлучено је жребом у грчком Волосу.

Након што су први квалификациони турнир у Шапцу завршили на првом месту и са максималним учинком, изабраници Игора Милановића ће бити домаћини другог квалификационог турнира за најелитније такмичење. Предвођени Николом Рађеном у базену црвено-бели ће се супротставити Вуљагменију, сплитском Јадрану и Екс ен Провансу, вицешампиону Француске 2018. и трећепласираној екипи из прошле сезоне, а бившем клубу Милоша Вукићевића.

Звезда је успела да избегне највеће фаворите мађарски ОСЦ Будимпешта предвођен Андријом Прлаиновићем и Савом Ранђеловићем, италијанску Брешу и Барселону.

Четири групе по четири тима, а по две екипе из сваке групе обезбедиће пласман у трећи и последњи круг такмичења. Победници ће такмичење наставити у Лиги шампиона, поражени у Купу Европе.

Претходни текстРагбисткиње Црвене звезде шампионке Србије
Следећи текстЗвездин камп у Чикагу