Омладинци ремизирали против Напретка

43

Имали су пулени Славољуба Ђорђевића у дуелу са Напретком у оквиру шестог кола Омладинске лиге Србије више од игре и неколико стопостотних прилика, али је резултат остао 0:0.

Омладинска лига Србије: Црвена звезда- Напредак 0:0

Судија: Богдан Џаковић. Гледалаца: 400. Жути картони: Гачић (Црвена звезда), Нешић, Јорданов (Напредак).

Црвена звезда: Катић, Гачић (од 77. Митровић), Радовић, Одада, Лукић, Миликић, Пантовић (од 75. Пиплица), Новаковић, Бабић, Бурмаз, Радуловић.

Напредак: Јорданов, Здравковић, Рашковић (од 51. Ристић), Максимовић, Нуредини (од 67. Јовановић), Јовичић (од 87. Павловић), Николић (од 46. Пецић), Дељанин, Ковачевић, Младеновић, Вићевић (од 64. Нешић).

Контролисали су наши омладинци утакмицу против гостију из Крушевца, али је сусрет завршен без голова и победника. Шансе су се ређале као на траци за црвено-беле, али срећа није била на страни наших омладинаца.

Звездини бисери су расположено ушли у утакмицу. Већ у 5. минуту сјајну прилику пропушта Радуловић. Прошао је Бурмаз по левој страни, одиграо повратну за вихорно крило нашег тима који у изгледној ситуацији са десетак метара бива изблокирано. Три минуте касније бележимо сјајан центаршут Радовића за Пантовића, али најбољи стрелац нашег омладинског тима не успева добро да захвати лопту главом.

Запретили су и омладинци Напретка у 16. минуту, али им је гол поништен због офсајда. Након тога смо ушли у мирнији период утакмице, а неколико пута да затресу мрежу противника могли су пре свих Радуловић и Пантовић, али то је било све за првих 45 минута.

Два пута је Бурмаз у истом нападу у 47. минуту могао да постигне гол. Први пут је голман успео да одбрани ударац са леве стране из изгледне позиције, а други пут су га дефанзивци изблокирали. Потом се у сјајној прилици нашао Пантовић након што је Гачић у 62. минуту пресекао напад противника и проиграо наше крило, али је голман правовремено излетео и успео да одбрани ударац. Могао је Гачић да се прослави пар минута касније када је са 25 метара шутирао снажно, али лопта је замало отишла преко гола.

У 72. минуту бележимо још једну прилику Бурмаза и феноменалан шут Новаковића који је голман врховима прстију успео да пошаље у корнер. Покушао је и Одада до краја утакмице да постигне гол, сјајну прилику имао је и штопер Лукић након прекида, али резултат је остао 0:0.

Претходни текстНови тријумф црвено-белих у квалификацијама за ЛШ
Следећи текстЗвезда откупила Дегенеков уговор