Милојевић експерт за квалификације!

48

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић успешно је завршио и овогодишње квалификације за Лигу шампиона. Наш стратег је у претходна три квалификациона циклуса забележио десет победа, дванаест ремија и само два пораза, а успео је да елиминише сваког противника.

Поновним пласманом у групну фазу најелитнијег европског такмичења Црвена звезда је остварила велики успех. Трећу годину заредом црвено-бели играће на европској сцени и такмичити се са најбољи екипама са Старог конитинента. Велике заслуге за феноменалне резултате које наш тим остварује има рекордер по броју утакмица у Европи предвођених са клупе Црвене звезде – Владан Милојевић.

У дванаест дуела у квалификацијама за европска такмичења, под палицом садашњег шефа стручног штаба наш тим је забележио сјајне резултате. Елиминисали смо свих дванаест противника и успели да се домогнемо групних фаза Лиге Европе и Лиге шампиона, иако смо кретали из првог кола квалификација што ниједном тиму није пошло за руком у историји европског фудбала.

У првом циклусу квалификација за Лигу Европе елиминисао је Флоријану (3:0, 3:3), Иртиш (1:1, 2:0), Спарту из Прага (2:0, 1:0) и Краснодар (2:3, 2:1) и тиме увео Црвену звезду у групну фазу европског такмичења после 10 година.

Други циклус, овога пута за Лигу шампиона, започет је дуелом против Спартакса (0:0, 3:0), преко Судуве (3:0, 2:0), Спартак Транаве (1:1, 2:1) и у плеј-офу против Салзбурга када смо после 0:0 у Београду и 2:2 у Аустрији остварили историјски пласман у Лигу шампиона после 26 година.

Када је реч о овој сезони, у којој смо поново успели да се пласирамо у Лигу шампиона, елиминисали смо редом: Судуву (0:0, 2:1), Хелсинки (2:0, 1:2), Копенхаген (1:1, 1:1, 7:6 после једанаестераца) и екипу Јанг бојс пред нашим навијачима (2:2, 1:1).

У три квалификациона циклуса и 24 меча, Милојевић је поражен само на два сусрета, оба пута са по једним голом у корист противника уз феноменалну гол разлику од 49 датих и 20 примљених голова.

Сјајни резултати у претходне три године су оно што навијачи цене и препознају код Милојевића. Како он сам каже: „Не играм да бих играо, већ играм да бих победио!“

Претходни текстЈованчић: Борбом и трудом до успеха
Следећи текстСпоразумни раскид са Пауновићем