И Звездини омладинци у Лиги шампиона!

67

Пласманом сениорског тима Црвене звезде у Лигу шампиона и црвено-бели омладинци су добили прилику да играју истоимено такмичење у категорији до 18 година.

Феноменалном успеху који је остварио први тим Црвене звезде могу да се радују и наши омладинци, јер ће снаге одмерити са најквалитетнијим јуниорским тимовима широм Европе у оквиру Омладинске Лиге шампиона. Имена противника сазнаће у четвртак од 18 часова, пошто ће омладински тим бити у истој групи као и први тим Црвене звезде.

Желео бих да честитам првом тиму, али и да им се захвалим на томе што су пласманом у Лигу шампиона омогућили и нама да другу годину заредом играмо у најелитнијем такмичењу за омладинце. Бићемо нешто млађи од осталих учесника, али захтеви у Црвеној звезди су увек највећи и у сваку утакмицу улазимо са жељом да победимо. Без обзира на то против кога будемо играли, сваки пут ћемо ићи на тријумф, тако смо васпитани – рекао је шеф стручног штаба наших омладинаца Славољуб Ђорђевић.

Клуб може да региструје 40 фудбалера рођених после 1.1.2001. године уз петорицу играча годину дана старијих, који треба да испуне услов дужине боравка у клубу (минимум две године проведене у Омладинској школи).

Наш клуб је и претходне сезоне учествовао у овом такмичењу, тако да у тиму Славољуб Ђорђевић има неколико фудбалера који имају искуство играња најелитнијег такмичења за омладинце – то су Миликић, Савић, Дедијер, Бурмаз, Бабић и Радуловић. Појачани капитеном Новаковићем, Пантовићем, Лукићем, као и другим бисерима, наши таленти ће покушати да остваре што запаженије резултате на међународној сцени и препоруче се за сениорски тим Црвене звезде.

Играњем на међународној сцени имаћемо прилику да се измеримо са највећим европским екипама и да видимо где смо у односу на њих. Такмичење у Омладинској Лиги шампиона је нешто најбоље што је могло да нам се деси. Имаћемо могућност да учимо од најбољих у смислу тактике и рада, и искористићемо то на најбољи могући начин. Још једном, хвала првом тиму, ово ће бити велико искуство за нас и спремни смо за то – подвукао је Ђорђевић.

Систем такмичења је такав да се у једном костуру такмиче јуниорски тимови екипа чији су сениори остварили пласман у Лигу шампиона, док су у другом победници Омладинских лига у државама које представљају. Након прве фазе тимови се укрштају (16 екипа) и даље се игра системом елиминације. Актуелни шампион Омладинске Лиге шампиона је Порто, а неки од најталентованијих младих фудбалера данашњице попут Матијаса де Лихта, Жоаоа Феликса и Рената Санчеса су играјући ово такмичење скренули пажњу на себе и препоручили се за дрес првог тима екипа у којима су поникли.

Претходни текстЗвезда ТВ | Лига шампиона, опет!
Следећи текстНикола Јовановић и даље црвено-бели!