Милојевић престигао Миљанића

54

Шеф стручног штаба нашег тима Владан Милојевић престигао је Миљана Миљанића на вечној листи тренера по броју европских утакмица на клупи Црвене звезде, и тиме срушио рекорд стар 45 година.

Име Миљана Миљанића представља синоним за тренера Црвене звезде. Популарни „Чича“ је у периоду од 1966. до 1974. године предводио наш клуб са клупе у 36 европских утакмица и тиме се уписао у вечну листу тренера црвено-белих.

Једна утакмица делила је Бранка Станковића од тога да рекорд са Миљанићем изједначи, али је остао на бројци од 35. „Амбасадор“, како су навијачи Црвене звезде звали прослављеног фудбалера, а потом и тренера, предводио је наш клуб у два наврата, прво од 1978-1982, а потом и у јесењем делу сезоне 1988/89, међутим није успео да достигне Миљанића.

Покушавали су кроз историју и Славољуб Муслин са 23 утакмице у два мандата (1999-2001, и сезона 2003/04), као и Милорад Павић са двадесет и једном утакмицом у периоду од 1958-1963, да сруше Миљанићев рекорд, али им то није пошло за руком.

Било је потребно да прође 45 година да би Чичин рекорд био срушен. У утакмици против Јанг бојса, Владан Милојевић је постао тренер са највећим бројем европских утакмица и тиме се златним словима уписао у историју нашег клуба. Оно што даје на значају то је податак да је популарни Милоје до 37 европских утакмица на клупи Црвене звезде дошао за нешто више од две године. Наш тим је у Берну ремизирао 2:2, али верујемо да ће овај сусрет остати вечно у сећању нашег тренера.

Прослављени стратег нашег тима је за нешто више од две године успео да забележи феноменалне резултате у Европи. У првој сезони је обезбеђена Лига Европе после десет година, као и европско пролеће, а у другој дебитантско учешће у Лиги шампиона и победа над актуелним прваком тог такмичења- Ливерпулом.

И у трећој европској сезони, Милојевић је заједно са својим изабраницима успео да обезбеди учешће у европским такмичењима. Сви чврсто верујемо да ће и ове јесени да се затресе мушема Лиге шампиона на нашој Маракани, а да ће Милоје имати још много утакмица на клупи Црвене звезде у Европи.

Претходни текстДиректни преноси на Звезда Кидс каналу
Следећи текстРаспродато свих 50.000 карата