Иза југа Маракане – Успешне провере против Македонаца

38

Млађи кадети и пионири савладали су вршњаке из македонског Работничког и тако наставили да бележе добре резултате на припремама. Наредне недеље их чека турнир у Бугарској, а потом и почетак првенствених трка у којима ће се сусрести са бројним изазовима.

У среду, у касним поподневним часовима, при великој температури, наши млађи кадети и пионири дочекали су госте из македонског Работничког.

Млађи кадети, које са клупе предводи Влада Вучић победили су Работнички резултатом 4:1. Троструки стрелац за наш тим био је Мирко Николашевић, придошлица из новосадске Војводине, док је гол постигао и Вељко Митић. Бисери генерације 2004/05 наступили су у следећем саставу: Маринковић, Голдин, Стојсављевић, Жакнић, Илић, Вукићевић, Николашевић, Шљивић, Бубањ, Ђурић, Митић. Играли су још: Петровић, Бошковић, Савић, Граоња и Матић.

Тренер ове генерације Влада Вучић, истакао је да је задовољан партијом његових пулена:

Играли смо против физичке јаче екипе, али смо заиста одиграли квалитетан меч. Демонстрирали смо добру игру, ипак увек може боље и константно тежимо ка томе да што више напредујемо. Турнир у Бугарској ће бити прави испит за нас, стећи ћемо увид где смо у односу на тамошње екипе и радујемо се томе. Бићемо најмлађа екипа на турниру, годину дана млађи од осталих. Имамо одређених проблема са повредама, али све ће то доћи на своје – подвукао је учитељ звездиних млађих кадета.

И пионири који стасавају иза југа Маракане показали су добру игру у дуелу са Работничким. Они су вршњаке из Македоније савладали убедљивим резултатом (7:1). По два гола постигли су Шкобаљ и Видаковић, док су се по једном у стрелце уписали Светозаревић, Недељковић и Петровић. Ученици Срђана Бугарског наступили су у следећем саставу: Лаиновић, Недељковић, Ђурић, Гуша, Ергарац, Крајновић, Јовановски, Светозаревић, Шкобаљ, Сукачев, Гојков. Играли су још: Пјановић, Димески, Каришик, Гајић, Радовић, Радојковић, Адамовић, Ненадовић, Петровић, Цоаџија и Видаковић.

Бугарски је истакао да атмосфера међу играчима има највећи утицај на игре ове селекције и разлог је зашто пионири остварују добре резултате.

Показали смо став од првог минута, држали смо лопту у ногама и покушавали смо да добрим кретањем константно правимо вишак у нападу, а у фази одбране смо се трудили да противнику не дозволимо да игра. Физички смо добро припремљени, свака изгубљена лопта доводила је до реакције и повратка у наш посед. Трудили смо се да противника нападамо по дубини и то нам је полазило од руке. Окрећемо се турниру у Бугарској где ћемо се потрудити да остваримо што већи пласман, али приоритет нам је да играмо нападачки фудбал и да детаљно анализирамо сваког противника. Циљеви су нам јасни и нећемо одустати од њих док не испунимо оно што смо обећаи једни другима – рекао је тренер Звездине генерације 2005/06.

Турнир у Благоевграду у Бугарској одржаће се од 26. августа до 1. септембра.

Претходни текстМарин и Борјан: Уз звездаше до елите
Следећи текстЦрвена звезда одрадила први тренинг у новој сезони