Јанг бојс – Црвена звезда 2:2 (1:1)

152

У првој утакмици плеј-офа Лиге шампиона Црвена звезда је ремизирала против швајцарског представника Јанг бојса (2:2), а резултат који улива наду пред реванш у Београду потписали су стрелци за наш тим Дегенек и Гарсија.

Погоцима Дегенека и Гарсије наш тим је преокренуо резултат, али је дуел Боаћија и Енгамалеуа био повод да Макели први и једини пут искористи помоћ ВАР-а после чега је показао на белу тачку, а Оро поставио коначан резултат. Упркос чињеници да су изабраници Владана Милојевића због недостатка среће остали без победе, резултат са којим се наш тим враћа у Београд буди наду пред реванш.

Владан Милојевић за овај сусрет није могао да рачуна на Милуновића који је у утакмици против Копенхагена добио црвени картон, као ни на Јованчића који је на гостовању у Данској добио трећи жути картон због чега је морао да прескочи утакмицу у Берну. Прилику да започне сусрет добила је придошлица из Лас Палмаса, аргентински офанзивац Матео Гарсија.

Обе екипе су ушле врло опрезно у утакмицу, али већ у 7. минуту, Јанг бојс је дошао до предности. Енсаме је послао лопту из задње линије, Асале је умакао одбрани нашег тима и шутирао, Борјан је успео да закачи лопту, али није успео да је заустави.

Велику радост нашем тиму донео је Дегенек у 18. минуту меча, када је после центаршута Марина из корнера био највиши у скоку и послао „свећу“ у гол Јанг бојса, чиме је неутралисао заостатак. Поново је борбени дефанзивац пробудио нашу екипу, као и прошле године у Салцбургу, само је то сада учинио у сарадњи са Марином. Два минута касније покушао је и Гарсија, ушао је са десне стране у средину и снажно шутирао са 25 метара, али голману у руке.

Имали су Швајцарци две шансе у 26. минуту. Прво је Борјан на гол-линији успео да заустави покушај Асалеа, да би у истом нападу феноменалном интервенцијом зауставио снажан ударац са дистанце Ебишера.

Могли су црвено-бели да дођу до вођства у 35. минуту, када је Гарсија послао сјајан пас за Марина, који је покушао да пребаци голмана, али је у последњем тренутку успео да реагује Ебишер и са гол-линије избаци лопту. Била је то феноменална прилика за нашег капитена. Неколико минута након тога, истакао се наш чувар мреже Борјан, када је сјајном парадом зауставио ударац Енгамалеуа. Покушао је и Боаћи у зауставном времену првог полувремена, али је ударац главом нашег центарфора завршио преко гола.

Показао је Матео Гарсија због чега је доведен у Црвену звезду већ у уводним тренуцима другог полувремена. Прошао је Гобељић по десној страни, заврнуо лопту у казнени простор на коју је натрчао хитроноги Аргентинац и послао је у десни угао гола Јанг бојса. Гол на дебију за Звездину „једанаестицу“ и сјајан начин да се представи звездашкој јавности.

Покушао је Марин из слободног ударца да повиси предност за наш тим, али је у 48. минуту меча погодио живи зид после чега је лопта отишла тик изнад пречке. У 60. минуту запретио је Родић после центаршута Марина из корнера, али лопта је отишла преко гола. Прилику за Јанг бојс у 64. минуту пропустио је стрелац првог поготка Асале, када је након убачаја са неколико метара шутирао поред леве стативе.

Швајцарци су у 76. минуту дошли до изједначења кад је након интервенције ВАР-а досуђен једанаестерац за Јанг бојс. Спорној ситуацији претходио је контакт Боаћија са Енгамалеуом, а сигуран са беле тачке био је Оро.

Прилику да дебитује у европским такмичењима за Црвену звезду добио је и португалски нападач Томане у 77. минуту. Мало је фалило да Јанг бојс преокрене резултат, када је након прекида у 84. минуту, Гобељић сјајно интервенисао и отклонио опасност пред нашим голом. Запретио је и Оро у 89. минуту, али је његов ударац главом завршио поред леве стативе. Бележимо и снажан ударац Иванића у зауставном времену, али преко гола, чиме је и завршена утакмица у Берну.

Реванш сусрет игра се у уторак, 27. августа од 21 час на стадиону „Рајко Митић“.

Јанг бојс – Црвена звезда 2:2 (1:1)

Стадион: Ванкдорф стадион, Берн. Гледалаца: 31.120. Судија: Дани Макели (Холандија). Стрелци: Асале у 7. и Оро у 76. минуту (из једанаестерца) за Јанг бојс, а Дегенек у 18. и Гарсија у 46. минуту за Црвену звезду.

Јанг бојс: Фон Балмас, Зесигер, Сиеро (од 57. Фаснахт), Енгамалеу, Асале, Енсаме, Ебишер (од 73. Оро), Гарсија (од 67. Јанко), Луштенбергер, Лотомба, Мартинс Фереира. Жути картони: Енсаме, Ебишер, Сиеро (Јанг бојс), Жандер (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков, Дегенек, Родић, Кањас, Иванић , Марин, Гарсија (од 55. Жандер), Вукановић (од 85. Петровић), Боаћи (од 77. Томане).

Претходни текстСнежана Богићевић појачала Цеље
Следећи текстМилојевић: Поносан сам на играче