Спартак – Црвена звезда 2:3 (1:1)

118

Црвена звезда савладала је суботички Спартак у петом колу Суперлиге Србије, резултатом 3:2 и тако забележила нову победу у првенству. Стрелци за наш тим били су Вулић у 37, Симић у 49. и Томане у 85. минуту меча.

Шеф стручног штаба нашег тима, Владан Милојевић, одлучио је да први пут ове сезоне пружи прилику Крстовићу и Томанеу да стартују утакмицу, а како Марка Марина није било у тиму, екипу је на терен са капитенском траком извео херој пенал серије против Копенхагена – Милан Борјан.

Већ у уводним тренуцима меча, Симић је сјајним пасом упослио Јевтовића који је из изгледне позиције шутирао право у голмана. Успео је Крстовић да избори корнер за наш тим, након кога је Милуновић у 5. минуту шутирао главом поред гола. Ипак, Спартак је стигао до вођства у 6. минуту меча када је Туфегџић реализовао добру акцију Суботичана. Покушали су наши играчи већ у наредном минуту да узврате, али је Гајић лопту коју му је центрирао Родић, из волеј-ударца послао преко гола.

Црвено-бели су наставили да нападају, поново је стамени дефанзивац Милуновић покушао главом после прекида, а већ у следећем нападу, Родић је са ивице казненог простора шутирао преко гола. У 22. минуту, шутирао је млади репрезентативац Црне Горе Крстовић, са десет метара, али су га дефанзивци суботичког тима изблокирали.

Феноменалну прилику Црвена звезда је имала у 27. минуту када је Јевтовић проиграо Симића који је избегао офсајд замку и изашао пред голмана, али је шутирао директно у њега. Два минута касније, поново је наш тим имао стопостотну шансу, прошао је Гајић по десној страни, пронашао Јевтовића у казненом простору, који је сјајно шутирао, али је на гол-линији реаговао дефанзивац Спартака Оташевић и главом успео да одбрани своју мрежу.

Иницијатива црвено-белих уродила је плодом у 37. минуту када се Милош Вулић ослободио чувара по левој страни, ушао у средину и прецизним ударцем са ивице казненог простора донео изједначење. Крушевљанину је ово други гол у дресу нашег клуба, а први је постигао у прошлом колу против лучанске Младости, такође ударцем ван шеснаест метара. Нападао је наш тим до одласка на одмор, али Спартак се добро бранио, па је до краја полувремена резултат остао 1:1.

Направио је Милојевић измену на самом почетку другог полувремена, када је у свлачионици остао Родић, а уместо њега у игру ушао Жандер, идентична измена као и у реванш мечу против Копенхагена. Прошао је Томане сјајно по десној страни у 49. минуту, одиграо повратну лопту за Симића који је добро шутирао са десет метара и довео Црвену звезду у заслужено вођство. Искупио се расположени везиста за промашену прилику из првог полувремена и искористио иницијативу нашег тима која је трајала од самог почетка сусрета.

Истакао се и Борјан када је рефлексно интервенисао после корнера и одбранио ударац Текијашког главом у 67. минуту сусрета, девет минута касније запретио је Туфегџић, офанзивац домаћина се сјајно убацио у празан простор и шутирао са десне стране, али је погодио стативу. Спартак је дошао до изједначења у 79. минуту када је Дунђерски послао снажан ударац са 25 метара и успео да матира Борјана.

Имао је Томане добру прилику да наш тим поново доведе до вођства, када је у 81. минуту шутирао са неколико метара из окрета, али лопта је завршила тик поред стативе. Исправио се у 85. минуту, центрирао је Гајић, а португалски центарфор је у маниру расног стрелца послао лопту главом у мрежу и постигао свој првенац у Звездином дресу чиме је решио питање победника у Суботици.

Спартак – Црвена звезда 2:3 (1:1)

Стадион: Градски стадион, Суботица. Гледалаца: 7.000. Судија: Новак Симовић. Стрелци: Туфегџић у 6. и Дунђерски у 79. за Спартак, а Вулић у 37, Симић у 49. и Томане у 85. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Денковић, Шормаз (Спартак), Вулић (Црвена звезда).

Спартак: Остојић, Јочић, Текијашки, Шормаз, Милошевић (од 83. Иванчевић), Денковић, Дунђерски, Туфегџић, Марчић, Оташевић, Младеновић (од 70. Гојков).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Панков, Родић (од 46. Жандер), Петровић (од 75. Иванић), Вулић, Симић, Крстовић (од 55. Вукановић), Јевтовић, Томане.

Претходни текстОмладинци наставили победнички низ
Следећи текстМилојевић: Задовољан сам са три бода