Милојевић: Фокус на првенство

23

Црвена звезда ће у суботу од 20 часова, у оквиру петог кола Суперлиге Србије гостовати екипи Спартака. Шеф стручног штаба Владан Милојевић, уочи утакмице у Суботици, изјавио је да се његови изабраници окрећу обавезама које имају у шампионату, као и да је првенство приоритет за црвено-беле.

Враћамо се обавезама у првенству, идемо у Суботицу на традиционално неугодно гостовање. Спартак има своју филозофију и начин рада. Изнедрили су доста талентованих фудбалера и у прошлој сезони су на сјајан начин презентовали Србију у квалификацијама за Лигу Европе. Играју офанзивно и публика у Суботици хоће да ужива у фудбалу. Нажалост, као и сви у Србији, приморани су да продају најбоље играче. Продали су велики број фудбалера у претходних годину дана, али и то је на неки начин показатељ квалитетног рада. Са клупе их предводи Гаћиновић који је добар тренер, темпераментан и неко ко жели да се надиграва са противником. Сигуран сам да ће и ове сезоне имати добар учинак у лиги – почео је Милојевић и додао:

Фокусирани смо на првенство. Јуче сам поново разговарао са играчима и јасно им је да, без обзира на то ко ће играти, свако је дужан да пружи максимум и да покаже да заслужује дрес Црвене звезде. Првенство је приоритет, о томе размишљамо и сигуран сам да ћемо одиграти добру утакмицу против квалитетног противника. Славили смо после проласка против Копенхагена, али обавезе у спорту су такве да немате много времена за славље. Већ сад морамо да размишљамо о Спартаку и о новим изазовима. Имамо малих проблема са рехабилитацијом појединих играча, као и са повредама, али верујем у овај тим. Посебно радују квалитетни терени и акција Фудбалског савеза Србије који сам и раније похвалио. Прави потез је сређивање подлога, играчи заслужују да имају максималне услове.

Шеф стручног штаба ни овог пута није пропустио прилику да похвали изабранике.

Моји играчи су свесни да их ценим и поштујем, као људе и као спортисте. Врло ми је битно да буду добри људи, добри родитељи и да схвате да је ово њихов посао. Сваки спортиста мора да има аутомотивацију и срећа сваког спортисте, и уопштено некога ко се бави колективним спортом, је та што увек неко може да „повуче“ за вас. Један мој бивши тренер је стално говорио – од 11 играча, тражим седморицу расположених, то је довољно. Играмо на три колосека, играчи морају професионално да схватају обавезе, знају где играју и чији дрес носе. Не смеју да се задовоље једном утакмицом. Чињеница је да читав клуб расте кроз европске утакмице. Имаћемо ВАР систем први пут на Маракани, ускоро ћемо имати и медицински блок, све су то велике ствари за нас. Звезда се полако враћа тамо где припада и не треба да станемо овде, већ да наставимо да се трудимо да будемо што бољи – истакао је шеф стручног штаба Црвене звезде.

Владан Милојевић се осврнуо и на коментаре да је наш клуб у двомечу против Копенхагена имао среће, као и на пенал серију која је решила питање победника.

Волео бих да ми неко објасни дефиницију среће, јер ни психолози не могу да се усагласе око тога. Ја сам обичан човек који се труди, ради и уколико имам среће, драго ми је да је тако. Морате да имате дозу свега. Константно се провлачи да сам срећник, па нек буде да смо на срећу победили и Ливерпул, избацили Краснодар, и ево сад Копенхаген. Можемо и да причамо о Судуви која је потцењивана од стране појединаца, а елиминисала је Макаби који је добра екипа са сјајним тренером. Вероватно смо и против Литванаца имали среће. Поводом пенала рекао сам и пре утакмице да их не вежбамо. Терен код беле тачке био је лош и врло незгодан за играче који шутирају десном ногом. Не знам коме је то помогло, а коме одмогло, али резултат је такав какав јесте. Играчи који су промашили су имали жељу да дају гол, тако да немам шта да им замерим.

Стратег Црвене звезде похвалио је и успехе које вечити ривал бележи у Лиги Европе.

Подржавам тренера Саву Милошевића и мислим да је добро за српски фудбал што су успели да прођу Малатију. Честитам им и надам се да ћемо имати два представника у европским такмичењима – завршио је Милојевић.

Претходни текстГист: Биће ово сезона за памћење
Следећи текстПотписан уговор са Удружењем ратних војних инвалида Србије