Милојевић: Победа за навијаче и Србију

43

Црвена звезда је после нерешеног резултата након 120 минута (1:1), бољим извођењем једанаестераца савладала дански Копенхаген и прошла у плеј-оф Лиге шампиона. Тренер Милојевић сумирао је утиске после феноменалног успеха који је наш тим остварио.

– Тешко је било шта рећи после овакве утакмице. У припреми утакмице смо знали да Копенхаген неће показати ништа ново у односу на први сусрет. Чинило ми се као да смо од јавности били прежаљени, ишли смо у госте шампиону Данске који последњих 13 година игра Европу и на чијем челу се налази сјајан тренер, али ми смо дошли да одиграмо за нас, за наше навијаче, за наше породице и за нашу Србију. Данас смо врло поносни што смо Срби. Видели сте спорне одлуке, и из прве утакмице, и данас, али рекао сам играчима: морамо да играмо, неко од нас мора да победи, хајде да видимо на који начин ћемо то да урадимо. Људи планирају, Бог одлучује, а ја верујем чврсто у неке силе које су Божанске.

Шеф стручног штаба нашег тима, похвалио је своје играче, као и навијаче који су поново били на висни задатка.

– Честитао бих играчима на феноменалној утакмици, ово су дуели који се играју за пролаз, а не за лепоту. Били су истрајни. Опет смо били у хендикепу, имали смо играча мање скоро сат времена, и било је веома тешко. Највећи утисак првог меча била је паненка Винда, али видите како се све обрне у животу. Честитао бих и навијачима, који су поново показали величину и позивам их да дођу и против Јанг Бојса у што већем броју, што из Србије, што из дијаспоре. Добро ћемо се одморити после ове утакмице и наставити да се припремамо за оно што нам је главни циљ. Срећан сам што смо победили, али и да нисмо прошли, рекао бих мојим играчима: свака част. Много их волим, поносан сам што сам њихов тренер.

Наш клуб ће тречу сезону заредом играти у Европи, што Милојевића чини изузетно поносним.

– Ово су тренуци који се не купују, већ морају да се доживе. Представљамо наш клуб и покушавамо да га вратимо на неке старе стазе. Лепо је доћи у Данску и представљати своју земљу, борити се, дати све од себе и славити са својим навијачима. Поносан сам што Србин и поносан сам што Црвена звезда представља Србију. Ако можемо да пријуштимо бар делић радости нашем народу, ја сам срећан човек.

Милојевић је напоменуо да су се играчи сами договарали око тога ко ће да изводи пенале, и посебно апострофирао Борјана као јунака вечерашњег пролаза.

Нисмо вежбали пенале, и немамо разлога да их вежбамо. То је ствар среће, концентрације, умешности. У оваквим ситуацијама се огледа карактер. И они који су промашили пенале имали су самопоуздање, али некад се и то догоди. Борјан је поново потврдио своју класу и показао да је један од најбољих голмана у Лиги шампиона – истако је шеф стручног штаба Црвене звезде.

Претходни текстКопенхаген – Црвена звезда 1:1 (7:8)
Следећи текстДегенек: Вратило нам се заслужено