Копенхаген – Црвена звезда 1:1 (7:8)

447

У правој фудбалској драми Црвена звезда се кроз пенал рулет, на крилима Милана Борјана, пласирала у плеј-оф Лиге шампиона. После 90 минута игре, головима Боаћија и Ндоја ривали су стигли до продужетака, а и након додатних 30 минута резултат је остао непромењен, па су уследили једанаестерци које је обележио Звездин голман са три одбране чиме је тим Владана Милојевића осигурао трећу узастопну јесен у Европи!

Већ на самом старту меча, у првом минуту, Зека је нагазио Иванића у шеснаестерцу Данаца, али судија Мажејка није показао на белу тачку упркос очигледном прекршају. Нова ситуација вредна помена виђена је у 10. минуту кад је Иванић опробао ударац, а одбитак је дочекао Јованчић који је шутирао високо изнад гола.

Одговор домачина уследио је преко Н’Дојеа који је са око 20 метара шутирао поред гола.

Боаћи је у 17. минуту донео велику радост нашим навијачима! Капитен Марин је упутио сјајан центаршут са леве стране терена, а интернационалац из Гане је клизећим стартом сместио лопту у мрежу Копенхагена и довео наш тим у вођство.

Сенку на феноменално полувреме бацила је једина претња Данаца. Први ударац у оквир нашег гола домаћину је донео изједначење. Бенгтсон је центаршутом унутар казненог простора на другој стативи пронашао Н’Дојеа који се снашао поред неколико дефанзиваца и ударцем главом савладао Борјана. Тако је Копенхаген у 45. минуту дошао до изједначења и са тим резултатом се отишло на полувреме.

Марин је у 52. минуту пронашао Вукановића који је затресао мрежу, али је погодак поништен због офсајда у коме се нашао наш фудбалер. Наш тим је два минута касније остао са играчем мање на терену. Милуновић је у ваздушном дуелу лактом ударио Н’Дојеа и због тога зарадио други жути картон због кога је морао да напусти терен. Владан Милојевић одмах је реаговао изменом због црвеног картона, па је тако од 58. минута Радован Панков заменио Кањаса.

Фалк, први играч који је ушао у игру са клупе за домаћи тим, опробао је ударац у 63. али није био прецизан. Једанаест минута касније Копенхаген је пропустио стопостотну шансу када је Фишер са пет метара гађао поред гола. Пре продужетака одговорили смо преко Јованчића који је у другом минуту надокнаде покушао ударцем са леве стране шеснаестерца, али преко гола.

Пошто је након истека регуларних 90 минута на семафору био исти резултат као у Београду, овај узбудљиви меч отишао је у продужетке.

Зека је први запретио у 94. минуту када је упутио ударац са неких двадесетак метара, али је шут завршио далеко изнад пречке. Три минута касније Симић је спречио стопостотну шансу за домаћине када је испред наше гол линије блокирао ударац Пепа Биела, а до краја продужетака Борјан је сјајним реакцијама спречио Пепа Биела и Винда да затресу црвено-белу мрежу.

У 112. минуту виђен је други црвени картон на мечу , али овога пута у екипи Копенхагена. Пеп Биел повукао је са леђа Жандера и спречио контру Звезде, а судија Мажејка показао му је други жути картон па су ривали у последње моменте продужетка ушли бројчано једнаки.

Пошто током продужетака није било промене резултата, двомеч између Црвене звезде и Копенхагена свој исход добио је након пенала. У завршници само за оне са челичним живцима стигло се до једанаесте серије у којој је Борјан одбраном Виндовог ударца материјализовао погодак Панкова са беле тачке и активирао црвено-белу ерупцију славља.

Ривал нашег тима у двомечу за групну фазу Лиге шампиона биће швајцарски Јанг Бојс.

Копенхаген – Црвена звезда 1:1 (1:1, пенали 7:8)

Стадион: Паркен Стадиум, Копенхаген. Гледалаца: 29.872. Судија: Гедиминас Мажејка (Литванија). Стрелци: Боаћи у 17. за Црвену звезду, Н’Доје у 45. за Копенхаген. Жути картони: Милуновић, Борјан, Јованчић, Боаћи, Иванић, Марин (Црвена звезда), Н’Доје, Варела, Пеп Биел (Копенхаген). Црвени картони: Милуновић (Црвена звезда), Пеп Биел (Копенхаген)

Једанаестерци: Марин (промашај), Винд (гол), Иванић (гол), Фишер (промашај), Јевтовић (промашај), Сотириу (гол), Жандер (гол), Бенгтсон (промашај), Панков (гол), Зека (гол), Јованчић (промашај), Н’Доје (промашај), Симић (промашај), Бартолец (промашај), Дегенек (гол), Нелсон (гол), Гобељић (гол), Папађијанопулос (гол), Борјан (гол), Гритебуст (гол), Панков (гол), Винд (промашај).

Копенхаген: Гритебуст, Бенгтсон, Нелсон, Папађијанопулос, Варела (од 82. Бартолец), Фишер, Стаге (од 60. Фалк, од 120. Сотириу), Зека, Холсе (од 75. Пеп Биел), Н’Доје, Винд.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Милуновић, Родић (од 45. Жандер), Јованчић, Кањас (од 58. Панков), Иванић, Марин, Вукановић (од 90. Јевтовић), Боаћи (од 81. Симић).

Претходни текстПлан припрема црвено-белих
Следећи текстМилојевић: Победа за навијаче и Србију