Рутинска победа омладинаца

40

У оквиру другог кола Омладинске лиге Србије, омладинци нашег клуба савладали су суботички Спартак резултатом 3:0. Стрелци за наш тим били су Пиплица, Новаковић и Бурмаз.

Црвена звезда- Спартак 3:0 (1:0)

Гледалаца: 300. Судија: Мирослав Миленковић. Стрелци: Пиплица у 34, Новаковић (из једанаестерца) у 47. и Бурмаз у 83. минуту

Црвена звезда: Катић, Гачић, Радовић (од 70. Благојевић), Одада, Лукић, Миликић, Пантовић (од 68. Тејић), Новаковић, (од 64. Матић) Пиплица (од 64. Дедијер), Бурмаз, Радуловић (од 56. Бабић).

Спартак: Докић, Мажић, Видовић (од 46. Поповић), Ђурасовић (од 51. П. Стојановић), Дамјановић, Јанчић, Лазић (од 86. Д.Стојановић), Симић (од 68. Килибарда), Молнар, Жижа, Божовић (од 83. Паства).

Звездини бисери били су бољи ривал читаво прво полувреме. Најрасположенији појединац нашег тима, Петар Пиплица, постигао је сјајан гол у 34. минуту када се на средини терена ослободио свог чувара и потом врло снажно и прецизно шутирао у гол противника. Могао је још два пута да савлада голмана Спартака у првих 45 минута, али у оба случаја му је недостајало среће у завршници. Наши јуниори имали су сјајну прилику да повећају вођство у 44. минуту, када је штопер Миликић са неколико метара, после корнера, шутирао право у голмана.

Изабраници Славољуба Ђорђевића су наставили у истом темпу и у другом полувремену. Већ у првом минуту наставка, у казненом простору фаулиран је Бурмаз, а најстрожу казну искористио је Новаковић и повисио предност црвено-белих. Имао је прилику и Дедијер у 79. минуту да реши питање победника, али је неометан са неколико метара шутирао преко гола. Ипак, у 83. минуту, сјајно су искомбиновали Одада и Бабић, након чега је интернационалац из Кеније феноменално упослио Бурмаза коме није било тешко да пошаље лопту у мрежу и тиме постави коначан резултат.

Претходни текстЗвездини дебитанти: Дан за памћење
Следећи текстАња Обрадовић шампионка Европског купа у Румунији