Црвена звезда – Младост 2:0 (2:0)

106

Фудбалери Црвене звезде, након одложеног меча са Вождовцем у трећем колу Суперлиге Србије, успешно су, у четвртом колу савладали екипу Младости резултатом 2:0 (2:0).

Леп јубилеј обележио је почетак утакмице. Против Младости Милан Борјан стоти пут у Звездином дресу чувао је наш гол. Као лепу успомену на овај дан председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић уручио му је пригодан поклон, дрес са бројем сто.

Са капитенском траком на руци Борјан је стоти пут стао муђу стативе и предводио своју чету до треће суперлигашке победе у овој сезони.

С обзим на то да се утакмица против Младости одиграла између два сусрета трећег кола квалификација за Лигу шампиона Црвена звезда изашла је у нешто измењеном саставу. Први пут ове сезоне стартери су били Вулић и Гајић, а деби у црвено-белом дресу забелжио је Његош Петровић, као и Томане и Крстовић у другом полувремену.

Меч је маестралним поготком отворио талентовани везиста Милош Вулић. Претходно је везиста оборен на ивици шеснаестерца, а онда је директним шутом из слободног ударца матирао голмана Росића. Аплауз са трибина испратио је фантастичан гол и додатно подигао самопоуздање младом фудбалеру, који је данас уписао једанаести званични наступ у црвено-белом дресу.

Гладни су голова изабраници Владана Милојевића па су само три минута касније могли да увећају предност. Снажан центаршут Симића са леве стране прошао је поред двојице наших првотимаца на петерцу. Нису се гости добро носили са притиском црвено-белих гости па је тако већ у осмом минуту могло да буде 2:0, али је након одличног центаршута Јевтовића Иванић шутирао право у голмана.

У изгледној шанси нашао се и нападач Боаћи. Потврдио је добру партију Вулић када је послао одличну дубинску лопту ка Иванићу на леви бок. Добро се кретао Боаћи, нашао се на правом месту када је стигао центаршут Иванића, али је Росић ногом отклонио опасност.

Дебитант на утакмици, Његош Петровић у 25. минуту опробао је шут са преко 25 метара, лопта је отишла преко гола, али публика је свакако поздравила труд новајлије у црвено-белим редовима.

Већи део првог дела игре фудбалери Младости провели су на својој половини терена, док су играчи Црвене звезде покушавали да пронађу пукотину у њиховој одбрани.

У томе је успео у последњем минуту првог полувремена Милан Јевтовић. Остаће забележена и одлична партија десног бека Гајића. Иако је ово прва утакмица коју је почео у сезони, уписао је млади бек асистенцију. Добро су комбиновали Гајић и Јевтовић, а везиста је искусно пласирао лопту у доњи леви угао и донео својој екипи миран одлазак на предах.

У наставку игре бележимо шансу гостију. Секулић је упутио добар шут, али је Борјан боље реаговао и сигурном интервенцијом спречио промену резултата. На другој страни одговорио је Симић. Крилни нападач црвено-белих после утрчавања врхом копачке послао је лопту ка голу гостију, али је на месту био Росић.

Забележен је још један деби на мечу. У 62. минуту шансу је уместо Боаћија, први пут у сезони, добио португалски нападач Томане. Било му је потребно шест минута да уђе у прву шансу. Одлично је Португалац комбиновао са Симићем, послао лопту преко гола, али и зарадио аплауз са трибина.

Борбену партију Симић није успео да крунише поготком, а свакако је најближи био у 73. минуту, када је одлично пробио по десној страни, стигао готово до противничког гола и ударцем искоса затресао пречку.

Још један дебитант добио је прилику. Крстовић је у 79. минуту заменио Иванића.

У 90. минуту на додавање Томанеа, млади Никола Крстовић упутио је одличан ударац ка голу гостију, али је Росић одличном реакцијом зауставио сјајан покушај.

Важна победа, јер већ у понедељак експедиција Црвене звезде креће пут Данске, где ће у уторак од 20:00 одиграти реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона против Копенхагена.

Црвена звезда – Младост 2:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 4.663. Судија: Драган Чоловић (Рашка). Стрелци: Вулић у 4′ и Јевтовић у 45′.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Панков, Бабић (од 46′ Дегенек), Жандер, Петровић, Вулић, Симић, Иванић (од 79′ Крстовић), Јевтовић, Боаћи (од 62′ Томане).

МЛАДОСТ: Росић, Андрић, Селемић (од 62′ Сурака), Шатара, Лековић, Б. Милошевић, Секулић, Павловић, Радивојевић, Мићевић, Елиомар.

Претходни текстСаопштење за јавност
Следећи текстМилојевић: Вулићев гол преломио меч