Милојевић: Ми смо Срби, издржаћемо све

48

У првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона, Црвена звзда је ремизирала против данског Копенхагена, резултат је био 1:1, а једини гол за наш тим постигао је Павков. Тренер нашег тима, Владан Милојевић, изнео је утиске после одиграног меча.

Одирали смо добар меч. Тешко је рећи нешто више после овакве утакмице. Имали смо проблеме са принудним изменама Павкова и Родића што нам је пореметило концепцију. Контролисали смо утакмицу, радили оно што смо планирали, и на полувремену смо се договорили да тако и наставимо. Копенхаген је добра екипа, играли су исто од почетка до краја. Чудне су ми неке одлуке судија, конкретно када је Ендој ухватио рукама лопту која је ишла у аут, а није добио картон. У таквим ситуацијама, играча казните и на тренингу склековима, али шта је ту је, нећу да кукам. Честитам мојим играчима и противничкој екипи, а посебно хвала нашим навијачима који су били на стадиону. Имамо недељу дана да се спремимо, и поновићу да се не плашимо никог – рекао је Милојевић.

Шеф се осврнуо и на здравствено стање Павкова који се повредио још у другом минуту утакмице, али и на споран детаљ из 84. минута када је свиран пенал за Копенхаген.

– Не знам који је степен повреде Павкова, али повредио је задњу ложу још у другом минуту. Издржао је полувреме, али се мишић охладио, па смо морали да га мењамо. Не бих да причам о пеналу превише, али сви су видели из више углова шта се десило. Када чујете бес навијача и скандирање, то је најбољи одговор на све. Ми смо Срби, издржаћемо, било је и тежих тренутака за нас. Ово је отворена позорница и свако добије оно што је заслужио.

Стратег нашег клуба је потом направио резиме.

– Ми се нисмо свесно повукли. Имате притисак резултата, психолошки, гости су изашли агресивније и дубље, али имали смо и ми прилике које смо могли да крунишемо голом. Нисмо се повукли јер тако хоћемо, једноставно вас противник натера, и није то нешто што ја волим, али то је фудбал. Копенхаген је велика екипа, данас сте видели Овиеда из Саутемптона, ту су играчи из Сарагосе, видели сте Ендоја. Моћан нападач, не знам да ли се тако моћан центарфор појавио на нашем стадиону још од Жируа.

Владан Милојевић се осврнуо и на коментаре око тога да екипа није у најбољој форми.

-Много лако се прича о томе. Ми смо данас одиграли добру утакмицу, али некад одиграте и колико вам противник дозволи. Имамо проблем самозадовољења играча, и не знам како то да искореним. Таква смо екипа, имамо ноншалантан менталитет, и то се видело и у Хелсинкију. Требали смо да дамо други гол, имали смо прилике, претили смо из контранапада, не могу рећи да су Данци имали изгледније ситуације, али резултат је такав какав је.

Шеф стручног штаба наше екипе се осврнуо и на екипу Копенхагена, и поново похвалио начин на који функционише дански клуб.

– Рекао сам већ, оно што Копенхаген има, то је идентитет Солбакена. Видели сте их на терену, имају аутоматизоване покрете, играју директан фудбал са два шпица, константно покушавају да упосле Ендоја који може да задржи лопту. Имају и капитена који им је повређен и за кога не знамо да ли ће бити спреман за реванш, али то је мање битно, ко год да игра, не плашимо се.

Милојевић је потом одговорио на констатацију колеге са клупе Копенхагена који сматра да је резултат из Београда повољнији за госте.

Не бих рекао да смо били фаворити. Гледам по томе да ако смо били фаворити против Судуве и Хелсинкија, јер смо били повлашћени, онда то против Копенхагена није случај. Ривал стално игра Европу, константно је на интернационалној сцени и то је нешто чему и ми тежимо. Имамо реванш који треба да одиграмо, на нама је да се спремимо. Резултат је у њихову корист, али фудбал је чудна игра – изјавио је Милојевић.

Претходни текстЦрвена звезда – Копенхаген 1:1 (1:0)
Следећи текстДегенек: Прорадиће наш инат!