Јевтовић: Публика је наша снага

39

Екипу Црвене звезде очекује можда и најбитнији двомеч у сезони са данским шампионом Копенхагеном, у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Проласком у плеј-оф, црвено-бели играли би групну фазу европских такмичења трећи пут заредом. Везиста црвено-белих Милан Јевтовић фокусиран је на утакмицу у уторак и верује да је тим спремнији него у дуелу са Финцима.

Имали смо неколико дана после утакмице са Хелсинкијем да се додатно припремимо за Данце. Унапредили смо добре елементе у игри, а порадили смо и на ситницама на којима смо грешили. Сигуран сам да ћемо против Копенхагена, на нашем стадиону, бити концентрисанији него на мечу у Финској. Знамо да ништа није готово док судија не одсвира крај. Напорно тренирамо сваког дана и верујем да можемо да се пласирамо у плеј-оф за Лигу шампиона – објаснио је Јевтовић.

Данска лига није толико праћена у Србији, али по речима Звездиног везисте изузетно је квалитетна.

– Наш стручни штаб ради одличан посао по питању анализе противника. Упознати смо са свим предностима, али и манам данског шампиона. Знамо одакле нам прети највећа опасност по гол. Наравно, на тренинзима се увек добро припремимо, умемо да се прилагодимо сваком противнику, по потреби мењамо и формацију тако да нема сумње да ћемо се приказати у одличном светлу.

Подршка са трибина наравно неће изостати, пуна Маракана сачекаће и Копенхаген, оцењује Јевтовић.

Ниједној екипи није лако да изађе пред наше навијаче за које не сумњам да ће и овог пута попунити трибине до последњег места. Против Хелсинкија је било више од 36.000 људи, тако да верујем да ће звездаши доћи да подрже свој вољени клуб и овог пута. Они су наш дванаести играч и сигуран сам да Данци нису навикли на тако ватрену атмосферу. Желим и овог пута да позовем наше навијаче да дођу у што већем броју, јер нам њихова подршка највише значи – закључио је Јевтовић.

Претходни текстДиректни преноси вечитих дербија
Следећи текстОмладинци и кадети спремни за вечите дербије