Успешан старт у Суперлиги

69

Фудбалери црвене звезде стартовали су победом нову сезону у Суперлиги Србије. Изабраници Владана Милојевића тријумфовали су 2:0 головима Јовичића, и Бена над Јавором и успешно отпочели одбрану титуле.

Дошло је време за први корак ка одбрани трона. Титула претходне две године станује на Маракани и наши фудбалери кренули су по својеврстан хет-трик.

Деловало је да су премијеру у Линглонг Суперлиги започели у формацији 4-2-3-1 или 4-1-4-1, али… Шеф Владан Милојевић инсистира на модерним тенденцијама фудбала и управо то је било на делу.

Толико пута је истицао исто прошле сезоне, посебно после искуства у Лиги шампиона. Зато када смо напдали, најчешће су његови изабраници изгледали као 3-4-2-1. То значи да се Стојковић померао у средину и чинио дефанзивни трио са Милуновићем и Бабићем.

По боковима су деловали изузетно офанзивни и брзи Жандер, те Јевтовић десно, Јовичић и Иванић у средини, Бен и Марин испред њих, и Павков у шпицу.

Када су била четворица иза најистуренијег Павкова, онда је Бен деловао по левом крилу, што је супротно од уобичајеног.

Иницијатива пред нешто више од 6.000 гледалаца виђена је од самог почетка. Диктирали су црвено-бели ритам, нападали преко оба бока и трудили се што пре да пронађу пут до мреже Ивањичана.

Прва шанса била је у четвртом минуту после прекида. Марин је извео корнер са десне стране, а Милуновић је главом шутирао мало поред даље стативе. Недуго затим и сјајна прилика у којој је Марин искоса са десне стране спољном гађао супротан угао и Павков је мало каснио да гурне лопту у мрежу.

У уводним тренуцима запретио је и Јавор преко Ђерића који је такође искоса са десне стране шутирао, али је Борјан био на правом месту.

Миран ритам средином првог дела прекинут је вођством шампиона у 28. минуту! После корнера са десне стране Марин је додао у средину до Јовичића који је из прве маестрално затресао мрежу Јеврића са око 20 метара за 1:0.

То је додатно покренуло Милојевићеве изабранике… Марин је центрирао из прекида са леве стране, а Павков лопту главом скоро у висини пенала послао поред гола.

Сјајна акција наших фудбалера режирана је у 33. минуту. Јевтовић је мајсторски одиграо петом у средину, одакле је Марин оштрим шутем изнудио корнер, да би у наставку акције опет Јовичић шутирао, мало непрецизно. Посебно је жељан доказивања био Жандер, у бразилском стилу је пребацио чувара и ушао у казнени простор, али је изостала правовремена асистенција…

Ређале су се наше шансе и мало је недостајало да буде 2:0! Колико само Марин воли и зна фудбал, одлично показује и потез којим је преко 50 метара избацио Бена, он је обишао голмана Јеврића, али искоса са десне стране није успео да погоди мрежу из не баш најбоље позиције.

И Јевтовић је сјајно центрирао са десног крила на другу стативу одакле је Павков, опет главом, погодио спољни део мреже. Гол је „висио у ваздуху“ све до самог финиша полувремена!

Тада је Иванић гурнуо лопту за Бена који је оборен са леђа у казненом простору. Судија Лукић показао је на пенал и црвени картон Ђерићу који је скривио најстрожу казну. Сигурно је управо Бен шутирао са беле тачке и рутински затресао мрежу ударцем по средини за 2:0.

И у другом полувремену фудбалери Црвене звезде диктирали су темпо и, поред предности, наставили да нападају и нижу шансе. Прва опаснија прилика у другом делу игре виђена је у 55. минуту. Марин је центрирао, а Бен главом ставио на муке голмана Јеврића и изнудио корнер. Уследила је школска акција црвено-белих пет минута касније. Марин је избацио Жандера који је са левог крила повратном пронашао Иванића чији је шут отишао преко гола.

Овосезонску деби уписао је млади везиста Милош Вулић који је у 63. минуту заменио Иванића. Наставила је Црвена звезда са офанзивом, најчешће преко дебитанта Жандера који је у неколико наврата одлично центрирао са левог крила.

Последњих 20 минута игре У црвемо-белом редовима нашли су се и Симић и Боаћи, коме су четири минута била довољна да избори шансу. Јевтовић је упослио нападача из Гане, али његов шут завршио је у рукама голмана Јавора.

Мирно су изабраници Владана Милојевића привели утакмицу крају, упусали тријумф на премијери у Суперлиги Србије и успешно отпочели одбрану титуле. Наредни изазов наше фудбалере очекује већ за четири дана када ће у другом колу квалификација за Лигу шампиона одмерити снаге са Хелсинкијем на свом терену.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАВОР-МАТИС 2:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 6.112. Судија: Лазар Лукић (Београд). Стрелци: Јовичић у 28′, Бен у 45′

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Минуновић, Бабић, Жандер (од 72′ Симић), Јовичић, Иванић (од 63′ Вулић), Јевтовић, Марин, Бен, Павков (од 72′ Боаћи).
Резерве: Поповић, Гајић, Вулић, Јованчић, Симић, Вукановић, Боаћи.

Јавор: Јеврић, Ђерић, Колаковић, Амановић, Јевремовић, Пишчевић (од 89′ Маричић), Кувељић, Долмагић, Петковић (од 77′ Севић), Марковић (од 46′ Јовановић), Мркаић.
Резерве: Лазовић, Маричић, Крнић, Павишић, Севић, Јовановић, Цуцковић.

Претходни текстЗвезда ТВ | Хет-трик
Следећи текстМилојевић: Окрећемо се наредном изазову