Црвена звезда – Судува 2:1 (2:0)

113

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Судуве резултатом 2:1 и пласирали су се у друго коло квалификација за Лигу шампиона. Меч је одлучен већ после пола сата игре захваљујући погоцима Боаћија и Марина.

После непуна два месеца паузе Маракана је поново отворила капије за око 20 хиљада навијача колико их се окупило да испрати премијерни меч изабраника Владана Милојевића у новој сезони. Умивена западна трибина са новим ВИП сектором и нова травната подлога прве су новине које су Звездаши могли да примете на стадиону „Рајко Митић“.

Тренер најтрофејнијег српског клуба на терен је послао идентичан састава ономе који је екипи Судуве супротставио седам дана раније у Маријанпољу и са истом намером да већ на старту сусрета дође до поготка. У тој намери Црвена звезда је за разлику од првог дуела успела већ у четвртом минуту преко на данашњој утакмици веома расположеног Боаћија. Снажни нападач најавио је повратак у препознатљиву форму голом из веома тешке позиције на феноменалну асистенцију Бена. Голман гостију Кардум био је немоћан.

Рано примљен гол међутим није променио ништа у игри литванског тима чије је опредељење и даље првенствено почивало на одбрани свог гола. И такав чврст дефанзивни блок Судуве ипак је до полувремена још једном поклекао пред налетима црвено-белих. Овога пута сјајну акцију за Марина искреирали су Бен и Боаћи а Звездин капитен рутински је погодио мрежу. Играо се 28. минут. Могли су фудбалери Црвене звезде и до три гола предности у првом полувремену али у шанси која је помало личила на поновљени снимак из четвртог минута, ударац Боаћија завршио је на стативи.

Без обзира на то што је литвански шампион у такмичарском ритму и што у свом саставу има неколицину веома искусних фудбалера, Црвена звезда је потврдила већ у првом полувремену да је квалитетнији састав.

Друго полувреме отворено је поновном шансом Ричмонда Боаћија у 48. минуту који је замало био непрецизан.

Могао је Марко Гобељић неопрезним стартом пола сата пре краја да озбиљно да закомпликује већ уписану сигурну победу свог тима. Због веома оштрог старта над Славицкасем десни бек Црвене звезде зарадио је искључење. Приморан је био да реагује Владан Милојевић изменом, па је уместо Боаћија на терен послао Филипа Стојковића.

Иако бројчано слабији црвено-бели су ти који су наставили да стварају прилике. Марин и Иванић су одлично комбиновали по левој страни у 68. минуту, међутим голман Судуве изашао је као победник из дуела један на један са Звездином „осмицом“.

Гнев навијача и звиждуке на највећем српском стадиону мађарски арбитар Фаркаш заслужио је у 77. минуту када дуел Филипа Стојковића који се одлично убацио из другог плана и једног дефанзивца Судуве није окарактерисао као најстрожу казну. Није се Мађар огласио истим поводом и у самом финишу утакмице када је Бен оборен у казненом простору Судуве. Због протеста и неслагања са таквом одлуком, жути картон зарадио је и тренер Црвене звезде Владан Милојевић.

Немоћна је била литванска екипа и да са играчем више у пољу озбиљније припрети Борјану. Гости, изузимајући покушај Рикетса пет минута пре краја, за 90 минута готово да нису успели да створе озбиљнију прилику, све до дубоке надокнаде када су после једне лоше реакције Звездине одбране успели да постигну утешни погодак преко Топчагића.

Црвена звезда – Судува 2:1 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 23.751. Судија: Адам Фаркаш (Мађарска). Стрелци: Боаћи у 4’ и Марин у 28’ за Црвену звезду, а Топчагић у 90’ за Судуву.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Милуновић, Бабић, Родић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин (88’ Павков), Иванић (82’Вукановић), Боаћи (61’ Стојковић).
Резерве: Поповић, Вулић, Павков, Симић, Стојковић, Јевтовић, Вукановић.

Судува: Кардум, Готал(51’Тадић), Керла, Шврљуга, Живановић, Славицкас (62’ Хладик), Чађеновић, Голубицкас, Вербицкас (76’ Рикетс), Топчагић, Јанкаускас.
Резерве: Плукас, Леимонас, Матулевичиус, Хладик, Вежевичиус, Тадић, Рикетс.

Претходни текстАБА распоред – Црвена звезда креће из Београда
Следећи текстМилојевић: Задовољан сам, бићемо још бољи