Милојевић: Звездаши треба нам ваша подршка

30

Фудбалери Црвене звезде ће у уторак од 20:45 часова одиграти прву званичну утакмицу на свом стадиону у овој сезони. Реванш меч првог кола квалификација за Лигу шампиона са Судувом прилика је да наш тим премијеру украси победом, а пред други овосезонски меч Владан Милојевић је позвао звездаше да пруже подршку шампиону Србије.

Чека нас реванш против незгодне екипе, показало се то и у дулелу у Литванији. Ривал је организован тим који зна шта хоће, доминантни су у својој држави, а квалитат потврђује чињеница да је већина играча веома дуго у клубу. Одлично се познају и на максимуму су што се тиче такмичарског ритма. Одиграли смо први меч на задовољавајућем нивоу, имали смо доста шанси, али је исзостала реализација. Позвао бих навијаче да нам помогну на новом почетку и надам се да ћемо бити прави – рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде.

Милојевић је истакао да не постоје здравствени проблеми у играчком кадру и да ће сви играчи бити у конкуренцији за сусрет, а потом се осврнуо и на дуел у Мариамполу.

Не могу да кажем да сам претерано задовољан, али генерално никад нисам задовољан у потпуности. Колико год да направите, увек можете боље. Било је доста добрих ствари у првој утакмици, а са друге стране има елемената које желимо да исправимо и надам се да ћемо из кола у коло бити све бољи. У фудбалу је потребно наћи иделанан однос. Да правите шансе и реализујете их. Идеално би било да је реализација стопостотна, али је осетан прелаз у фазу такмичарског ритма и надам се да ћемо побољшати реализацију.

Милојевић је нагласио квалитет ривала.

Прегршт је добрих екипа у Европи. Нису више ривали који се само појаве на терену. Судува је састављена од добрих играча који су и претходно играли у квалитетним клубовима, играчи из бивше Југославије и најбољи литвански играчи које предводи одличан тренер који се доказао у Литванији и Казахстану. Једино што ме забрињава је календар. Једно су пријатељске утакмице, а нешто друго је дуел који играмо за пролаз.

Стратег нашег тима осврнуо се и на гре Боаћија.

Кад остватрите добру сезону, као Боаћи пре одласка у Кину, подигнете лествицу и очекивања. Верујем у моје играче. Добро је радио током припрема, после повреде коју је вукао месец дана. Очекујем да се врло брзо врати на стари ниво – изјавио је Милојевић и пжелео срећу Савићу у наставку каријере:

Драго ми је да је Вујадин отишао у велики клуб као што је Апоел. Ради се о великом професионалцу. Остали смо на три штопера и видећемо да ли ћемо доводити некога. Решићемо дилему у наредним данима.

Претходни текстВелика борба Огњена Кузмића
Следећи текстРаспоред утакмица Звезде Б у Првој лиги Србије