Жандер: Дошао сам да освојим титулу

90

Црвена звезда је данас промовисала и пето овосезонско појачање, Бразилца Жандера који је заоштрио конкуренцију на позицији левог бека.

Спортски директор нашег клуба Митар Мркела дочекао је тридесетједногодишњег дефанзивца и пожелео му добродошлицу.

Жандер је веома брзи леви бек, одличан је у игри 1 на 1 и очекујем да са нијим добијемо пробојност по боку. Желим му да се што пре уклопи у клуб – рекао је Мркела.

Бразилац је задужио дрес са бројем 18, а приликом промоције није скривао задовољство што је постао део шампиона Србије.

Срећан сам што сам дошао у Звезду и стекао привилегију да носим црвено-бели дрес. Свестан сам величине клуба и значаја грба који ћу бранити. Имамо добар тим и очекујем да остваримо успех и ове сезоне. Ипак, свестан сам да је пут дуг и пун препрека. Осећам се веома спремно. Од доласка тренирам интензивно и једва чекам прилику да дебитујем – рекао је новајлија у нашим редовима и осврнуо се на чињеницу да је 20. Бразилац у Звезди:

Не осећам притисак због очекивања јавности или претходног учинка мојих сународника. Свако је играч за себе. Дошао сам да освојим титулу и спреман сам да преузмем одговорност.

Кроз разговор са пријатељима леви бек стекао је представу о величини Црвене звезде.

Познајем Сашу Марковића, сјајан је играч, блиски смо пријатељи и пре доласка у Београд консултовао сам се са њим. Рекао ми је да је Звезда одличан избор и тек онда сам схватио величину клуба у који долазим. Дуго познајем и Томанеа, играли смо у Тондели заједно. Ради се о сјајном фудбалеру и сигуран сам да ће дати допринос на путу до нових успеха – истакао је Жандер.

На крају представљања Митар Мркела осврнуо се и на чињеницу да је Милош Дегенек близу растанка са актуелним клубом, Ал Хилалом.

Дегенек је оставио изванредан утисак као играч и професионалац и увек је добродошао. Што се тиче Вујадина Савића он је играч Црвене звезде – подвукао је спортски директор нашег клуба.

Претходни текстИза југа Маракане – Омладинци и кадети убедљиви у првим проверама
Следећи текстПочела продаја улазница за Судуву