Судува – Црвена звезда 0:0

185

На европској премијери у сезони 2019/20 фудбалери Црвене звезде одиграли су без голова са литванском Судувом.

Реми без голова у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона забележили су изабраници Владана Милојевића, иако су имали иницијативу и нападали током читавог меча.

Већ у трећем минуту утакмице Црвена звезда изборила је први корнер на мечу. Покушали су наши момци да да из увежбане акције на самом старту угрозе гол Судуве, али прошло је без већег узбуђења. Озбиљнију шансу бележимо три минута касније. По десној страни пробио се Иванић , који је из шеснаестерца упутио недовољно јак ударац и лопта отишла поред десне стативе.
У осмом минуту досуђен је први жути картон. Након обостраног повлачења за дрес у дуелу, санкционисан је Бранко Јовичић.

Запретила је и Судува после аута са десне стране, али одлично се снашао Борјан и лопта је после ударца завршила у њеховим рукама. Одмах је уследио одговор Звезде преко Боаћија, Звездин шпиц био је бржи од одбране домаћина, али Кардум је сачувао гол. Још једном су црвено-бели запретили након корнера који је извео Бен. Борбени Јовичић осмелио се на ударац са дистанце, али мрежа је остала мирна.

Први део игре свакако јебчестим прекидима обележио дански судија. Ипак, ритам није опао па су наставили да нападају наши у момци. Запретила је Звезда добро организованим нападом у 23. минуту, Бен је недозвољено заустављен надомак линије шеснаестерца, па је досуђен слободан ударац. Поред лопте су се нашли Марин и Бен, а капитен Звезде лопту је послао у живи зид.

У 34. минуту бележимо леп детаљ када је Бен петом проиграо Марин, али се Звездин креатор игре био у недозвољеној позицији.
Само минут касније управо је Марин у нападу одлично променио страну, упослио је Гобељића на десној страни, а наш бек је послао лопту преко гола.

Пред крај првог дела игре досуђена су два картона, по један на обе стране. Пожутели су Чађеновић и Бабић.

Доминантна игра црвено-белих обележила је и сам крај првог дела игре. Прво је Боаћију недостајао корак да стигне до лопте испред гола Кардума, а потом је у последњем минуту са велике удаљености лопту поред гола послао Бен.

Борбено и нападачки играла је наша екипа, али се на одмор отишло са непромењеним резултатом.

Настављено је и у другом полувремену у истом ритму. Запретила је Звезда преко Јованчића, који је шутирао са ивице шеснаестерца, али је голман Судуве био добро постављен.

Покушала је Звезда два пута у кратком периоду да угрози гол ривала снажним ударцем са дистанце. Оба пута шутирао је Јовичић, чији први ударац је био изблокиран, а други, након уиграног корнера завршио је изнад гола.

У 60. минуту имали су домаћини најбољу шансу. Шутирао је Топчагић, а сјајном интервенцијом лопту је зауставио Борјан.
Деби на такмичарској утакмици у 69. уписао је Хосе Алберто Кањас који је заменио Јовичића. Запретили су изабраници Владана Милојевића у 75. минуту преко Родића. Након корнера у гужви у шеснаестерцу лопта је стигла до нашег бека који је јако шутирао и за мало био непрецизан. Уследила је нова шанса. Иванић је пресекао напад ривала, упослио Бена коии је са десне стране лопту послао право у руке голмана.

Мреже су мировале до последњег судијског звиждука. Реванш је заказан за седам дана у Београду.

Судува – Црвена звезда 0:0

Стадион: „АРВИ арена“. Гледалаца: 1.000. Судија: Бурчардт (Данска)

Судува: Кардум, Шврљуга, Керла, Јанкаускас, Живановић, Славицкас, Матулевичиус, Чађеновић, Вербицкас, Топчагић, Тадић.
Резерве: Плукас, Лимонас, Јанкаускас, Готал, Голубицкас, Хладик, Вежевичиус.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Бабић, Милуновић, Родић, Јованчић, Јовичић, Бен, Марин, Иванић, Боаћи.
Резерве: Поповић, Стојковић, Савић, Кањас, Симић, Вукановић, Павков.

Претходни текстОгњен Добрић посетио Летњи кошаркашки камп
Следећи текстМилојевић: Тек прво полувреме