Стојковић и Бабић: Спремни за европски поход

57

Фудбалери Црвене звезде овог јутра крећу у европски поход. Црвено-бела експедиција упутила се у Литванију, где ће у уторак, од 20 часова по српском времену, одмерити снаге са Судувом у оквиру првог кола квалификација за Лигу шампиона.

Звездин двојац Стојковић и Бабић изнели су очекивања пред сутрашњу утакмицу.

Одличан припремни период је за нама, потпуно спремни дочекујемо сусрет са Судувом. Многи истичу као предност литванске екипе то што је њихово првенство у току, али верујем да су нама јаки противници на припремама доста значили и да се неће осећати разлика на терену. Имали смо квалитетне ривале, против Зенита смо пружили одличну партију и верујем да је то рецепт који у Литванији може да нам донесе добар резултат – рекао је Стојковић.

Звездин штопер очекује да ће његова екипа још једном демонстрирати чврсту игру у одбрани.

Током европских такмичења можемо рећи да је непробојна одбрана постала Звездин заштитни знак. Урадићемо све да тако буде и ове сезоне. Није било много промена у последњој линији тима, уиграни смо и одлично знамо шта шеф очекује од нас. Добро смо анализирали противника, знамо одакле прети највећа опасност, а и које су им слабости. На претходне две утакмице са Судувом нисмо примили гол, надам се да ће тако и остати – рекао је Бабић.

Стојковић истиче да ће искуство од прошле године значити његовој екипи.

Промениле су се у одређеној мери обе екипе, али сигурно нам значи све оно што смо видели прошлог лета у сусретима са Судувом. Много боље познајемо њихов стил игре и знамо шта можемо да очекујемо. Сада смо фокусирани искључиво на прву утакмицу у гостима. На нама је да дамо све од себе и да у Београд понесемо добар резултат – закључио је Стојковић.

Претходни текстСписак путника за Маријампол
Следећи текстМосква и Београд померили границе Звездиних кампова