Џејмс Гист у црвено-белом!

40

Американац Џејмс Гист ново је појачање Црвене звезде у коју стиже из редова Панатинаикоса!!!

Џејмс Гист који игра на позицијама центра и крилног центра потписао је у касним вечерњим сатима у недељу двогодишњи уговор са црвено-белима и представљаће још једно огромно појачање за Црвену звезду у такмичарској сезони 2019-2020.

Овај 32-годишњи кошаркаш фантастичних физичких предиспозиција студирао је на колеџу Мериленд, а своје име изградио је играјући у европским клубовима: италијанској Анђелики Бијела, Локомотиви Кубањ, Партизану, Фенербахчеу, Уникахи, док је чак шест сезона провео у Панатинаикосу.

Са грчким клубом је освојио пет националних првенстава и шест трофеја Купа, одликује га изузетан скок експлозивност, огромна снага и сјајне физикалије, због чега „покрива“ две позиције испод коша. Висок је 207 центиметара, тежак је 107 килограма.

Црвена звезда овом приликом исказује велико задовољство чињеницом да је Џејмс Гист као велико име европске клупске кошарке од иницијалних контаката исказао велику жељу да наступи у црвено-белом дресу, и прихвати се изазова који носи наредна сезона за наш клуб.

Након Дерика Брауна, добро познатих лица Огњена Кузмића и Чарлса Џенкинса, Гист је четврто појачање Црвене звезде. Подсећамо, нове уговоре потписали су староседеоци – капитен Бранко Лазић, Филип Човић, Бориша Симанић, Мохамед Фаје, Стратос Перпероглу и Огњен Добрић.

КК Црвена звезда мтс наставља са формирањем састава за наредну сезону, али посао није завршен. О наредним корацима Звездашка јавност биће благовремено обавештена.

И овом приликом Клуб обавештава да улазимо у последњу недељу претпордаје годишњих улазница за сезону 2019/2020. Интересовање које влада је незапамћено, а то је најбољи доказ да Звездаши верују у рад менаџмента вољеног клуба. Куповином сезонских улазница даје се огроман допринос у финансијском пословању клуба са Малог Калемегдана, а бенефити који се остварују куповином истих су огромни.

Са тобом Црвена звездо ја сам јак!