Традиција на страни Звезде пред премијеру

80

Фудбалери Црвене звезде ће у уторак од 20:45 часова на гостовању Судуви отворити нову сезону, а европска премијера прилика је да наш тим настави са сјајним интернационалним резултатима.

Овосезонском премијером против Литванског шампиона Црвена звезда ће четврту годину узастопно кренути у европски поход из првог кола квалификација и покушати да настави традицију из претходне две сезоне.

Елиминацијоама Флоријане и Спартакса наш клуб је у претходне две године већ у првом колу најављивао феноменалне резултате на интернационалној позорници, па први званичан дуел у овој сезони уједно представља и 31. европски меч од доласка владана Милојевића на место шефа стручног штаба.годину дана пре доласка актуелног кормилара црвено-бели су црвено-бели доживели једину елиминацију у првом клоу квалификација од Каирата.

Пре сусрета са Казахстанцима, Звезда 15 година није играла прво коло европских квалификација. У сезони 2000/01 наш тим на првом кораку је елиминисао КИ Клаксвик са Фарских Острва уписавши две победе.

На исти начин, Звезда је кренула и сезону 1998/99 у којој је са лакоћом из такмичења избацила Грузијски Колкети Поти.

Сјајни резултати у претходне две године, али и клупска традиција у првим колима квалификација су на Звездиној страни, а кад су бројке у питању оптимизам улива и чињеница да је претходне сезоне наш тим први пут укрстио копља са судувом и остварио две победе.

Претходни текстЈовичић: Тврд ривал на европској премијери
Следећи текстЏејмс Гист у црвено-белом!