Томане: Звезда највећи клуб на Балкану

95

На стадиону „Рајко Митић“ данас је званично промовисано четврто појачање нашег тима, португалски центарфор Томане.

По устаљеној пракси, новог играча у црвено-белим редовима представио је Митар Мркела, спортски директор Црвене звезде.

Пратио сам Томанеа годину и по дана. Ради се о одличном играчу који сјајно игра ногама и главом. Веома је брз, али га не видим на боку, очекујем да своје физичке предиспозиције односно брзину и снагу примени на најистуренијој позицији. Желели смо га и прошле сезоне, али смо трансфер успели да реализујемо тек овог лета. Желим му прегршт успеха у Црвеној звезди – рекао је Мркела.

Најбољи стрелац Тонделе у последње две године није скривао задовољство због доласка у редове шампиона Србије.

Задовољан сам и срећан што сам постао део Црвене звезде. Саиграчи су ме одлично прихватили и предстоји само да напорно радим и пружим што више на путу клуба до успеха. Тренирао сам у ишчекивању трансфера, преговори су се одужили иако сам ја врло брзо договорио своје услове. На крају сам веома срећан и задовољан – изјавио је Томане.

Уго Виеира претходни португалски офанзивац је оставио сјајан траг у редовима Црвене звезде, а Томане учинак сународника види као додатни мотив да испуни очекивања звездаша.

– Познајем Уга, оставио је сјајан утисак и постао љубимац навијача. Надам се ћу ја оставити траг, чак и дубљи од мог претходника из Португалије. Нисам пред себе поставио циљ у виду броја погодака, не желим да се оптерећујем тиме, али се надам да ћу бити ефикасан. Подређујем лични учинак тимском. Било би ми лакше да сам од првог дана припрема са тимом, али сам спреман. Надам се да ћу брзо изборити место стартера.

Савети су стигли са свих страна.

Разговарао сам са неколико играча који су играли у Србији и региону. Причао сам између осталог са Рикардом који ми је рекао да је Звезда највећи клуб на Балкану. Пратио сам игре Црвене звезде претходне сезоне. Црвено-бели су били одлични и надам се да ћемо уз мало среће поновити успехе и у овој сезони – рекао је Томане.

Претходни текстЧарлс Џенкинс по трећи пут црвено-бели!
Следећи текстШампиони посетили учеснике Звездиног кампа