Звездин торањ у наредним сезонама – Огњен Кузмић!

67

Репрезентативац Србије и некадашњи центар Црвене звезде Огњен Кузмић враћа се међу црвено-беле. Кузмић је у среду потписао двогодишњи уговор!

Центар репрезентације Србије и некадашњи играч Црвене звезде Огњен Кузмић, вратио се међу црвено-беле са којима је у среду потписао двогодишњи уговор!!!

Кузмић, родом из Добоја висок је 214 центиметара и тежак 116 килограма, а претходне две сезоне провео је у Реалу из Мадрида.

Најбољу годину у европској кошарци Кузмић је одиграо управо у дресу Црвене звезде у сезони 2016-2017 када је фантастичним играма, поенима, скоковима и блокадама стекао епитет једног од најбољих центара Евролиге, и добијао и награде за најкориснијег играча тог такмичења. У тој сезони био је интегрални део тима који је освојио „триплу круну“.

Пре тога наступао је и за екипе Панатинаикоса, Голден Стејт Вориорса, Уникахе…

Познат као изванредан дефанзивац, велики борац, одличан скакач и играч коме је црвено-бела боја у срцу, Огњен Кузмић доноси неопходну чврстину, квалитет и искуство Црвеној звезди под кошем у сезони која доноси велики број утакмица и изазова у Евролиги, АБА лиги и домаћим такмичењима.

Огњен Кузмић је био учесник ЕП 2015 и 2017.године у дресу репрезентације Србије за коју наступа од 2014.године.

Након обнављања уговора са Бероном, Човићем, Лазићем, Фајеом, Симанићем, Перпероглуом, и потписа једногодишњег уговора са Дериком Брауном, Црвена звезда је ангажовањем Огњена Кузмића обавила још један велики посао у овом прелазном року, који за клуб још није завршен.

О даљим корацима и наредним аквизицијама Црвене звезде у прелазном року, јавност ће бити благовремено обавештавана.

Огњене добро дошао кући!

Претходни текстЖандер пето појачање
Следећи текстСезонци оборили рекорд