Дерик Браун у Црвеној звезди!

130

Искусни Американац и бивши члан Анадолу ЕФЕС-а Дерик Браун ново је појачање КК Црвена звезда мтс за коју ће наступати у сезони 2019-2020! Браун доноси црвено-белим огроман квалитет и велико искуство Покриваће позиције крилног центра и центра.

Американац Дерик Браун ново је појачање КК Црвена звезда мтс!

Крилни центар висок 204 центиметара игра подједнако добро на позицији крилног центра и центра, и биће огромно појачање и доноси велики квалитет и искуство новом тиму црвено-белих у наредној сезони.

31-годишњи Браун има велики стаж играња у НБА и европским клубовима који су се такмичили у Евролиги или борили за трофеј у Еврокупу. Од 2009.године и након 4-годишњег стажа на колеџу „Кзејвијер“ (Xавиер) играо је 4 сезоне у екипама Шарлота (која га је и драфтовала као 40.пика на драфту 2009.године) Њујорк Никса и поново Шарлота у сезони 2011-2012.

Европску епизоду почео је у Локомотиви Кубањ са којом је као један од најбољих играча тог тима и члан најбоље петорке тог такмичења, освојио Еврокуп 2013.године, а још две сезоне провео је у Русији играјући Евролигу у том клубу.

Од 2015.године члан је Анадолу ЕФЕС-а, а након турског клуба овај леворуки шутер родом из Оукленда, спреман је за нову епизоду у дресу Црвене звезде!

Клуб се овом приликом захваљује Брауну зато што је чинећи и разне финансијске уступке исказао велику жељу да игра за Црвену звезду, и што је и сам истакао током преговора да наш клуб види као одличну организацију, која жели да осваја трофеје, и жели да буде конкурентан у Евролиги у сезони 2019-2020..

Дерик Браун је прва аквизиција КК Црвена звезда мтс у овогодишњем прелазном року након продужетака уговора које су потписали Лазић, Берон, Човић и Симанић.

Црвена звезда мтс наставља са активностима у прелазном року пред сезону 2019-2020, и о свему ће благовремено обавештавати јавност.

Дерик, Добродошао у Црвену звезду!

Претходни текстБојан Поповић званично први играч КМФ Црвена звезда
Следећи текстИгре без граница на десетом тренингу у Аустрији