Алберто Кањас ново појачање!

93

Крај месеца јуна донео је Црвеној звезди и треће појачање. Хосе Алберто Кањас, шпански везиста, потписао је уговор до 2021. године са црвено-белима.

Велико појачање за Црвену звезду пред почетак европских квалификација и Суперлиге Србије стигло је у виду искусног везисте Кањаса, који ће појачати конкуренцију у екипи Владана Милојевића.

Богато искуство које је стицао у Шпанији, Енглеској и Грчкој без сумње ће много значити Кањасу и помоћи му да донесе превагу на терену у корист црвено-белих.

Кањас је рођен 27. маја 1987. године, у предграђу Кадиза. Играо је у Омладинској школи Реал Бетиса, за који је дебитовао и у сениоркој конкуренцији 2009. године. Потпуно се афирмисао у шпанском тиму за који је наступао наредне четири године. У августу 2013. године преселио се у енглески Свонси, са којим је играо у Лиги Европе, ФА Купу, а забележио је и 29 утакмица у Премијер лиги. Након годину дана вратио се у Шпанију, где је до 2016. године бранио боје Еспањола. У ПАОК се преселио 2016. године,а са грчком екипом играо је и у Лиги Европе и у Лиги шампиона.

Кањас ће се екипи Црвене звезде у Аустрији прикључити најкасније 1. јула, када му и формално истиче уговор са ПАОК-ом. Може да се десити и да Шпанац раније почне да тренира са Звездом, уколико шампион Грчке достави одобрење да то може да уради.

Претходни текстИн Мемориам – Вукица Митић
Следећи текстЗвездин грб кроз историју