Црвена звезда на корак од ’’друге звездице’’

121

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су другу победу у финалној плејоф серији Суперлиге Србије. Црвено-бели су пред својим навијачима савладали Партизан резултатом 96:90 (22:18, 26:27, 20:19, 28:26).

И трећи финални меч донео је неизвесност, али су црвено-бели овог пута успели да приведу меч крају на најбољи могући начин. Кошаркаши Црвене звезде мтс су водили готово читавих 40 минута, изузимајући вођство Партизана у раној фази утакмице које је потрајало 49 секунди. На крају, црвено-бели су тријумфовали резултатом 96:90 (22:18, 26:27, 20:19, 28:26) и у понедељак од 18 часова на истом месту, али пред навијачима Партизана, имаће прву меч лопту да по 20. пут у историји клуба подигну трофеј намењен државном прваку. На радост свих којима је црвено-бела боја у срцу и који су и ове вечери пружили сјајну подршку првотимцима вољеног клуба.

Заслужили су ову победу изабраници Милана Томића пре свега захваљујући великој енергији који су уложили, а када је било неопходно у самој завршници показали су храброст и шампионски карактер. Блистали су у тим тренуцима, али и током читаве утакмице Били Берон и Дејан Давидовац који су заједно убацили 42 поена, а многе од њих у последњем квартали. Берон је завршио меч са 25 поена уз сјајне проценте шута (7 од 9 из игре, 9 од 10 са линије пенала), а Давидовац је уписао 17 поена.

Ношени енергијом са трибина црвено-бели су добро започели меч. Дејан Давидовац је био веома расположен и вероватно најзаслужнији за вођство Звезде 10:4. Ипак, мали пад концентрације у редовима изабраника Милана Томића допринео је серији ривала 9:0 којом је Партизан преузео вођство. Уследила је битна тројка Борише Симанића, а до самог краја деонице резултат је био готово потпуно у егалу. Ипак, поени Ристића допринели су вођству Звезде по истеку десет минута – 22:18.

Током друге деонице црвено-бели су неколико пута стицали шест или седам поена предности, али нису успели да се значајније одлепе. Берон је блистао у другом кварталу, али је Партизан по правилу проналазио шут за три када је Звезда покушала да се одлепи. Тако је било и у финишу друге деонице када су Берон и Фаје креирали вођство 44:38, али је Маринковић успео новом тројком да преполови вођство – 44:41. То је била и разлика на крају двадесет минута – 48:45.

У трећој деоници виђен је сличан сценарио као у претходној. Звезда је била константно у вођству, али није успевала да преломи и направи већу разлику. У завршници трећег приода када је Мо Фаје погодио два слободна бацања Звезда је стекла ’’плус осам’’ (68:60), али је Партизан мини-серијом 4:0 и пре последњег квартала пришао на четири поена заостатка – 68:64.

Дејан Давидовац је поново блистао. Његова тројка је поново одвојила црвено-беле и креирала серију која је водила Звезду до прве двоцифрене предности на утакмици – 76:66. Пејџ и Берон су погодило по тројку и разлика је остала иста. Псвега захваљујући паду концентрације изабраника Милана Томића који су олако изгубили неколико лопти, Партизан је успео да направи серију 7:0 и поново приђе на три поена заостатка – 79:76. Давидовац је погодио тројку, узвратио Ренфро поготком уз фаул, али је онда поново из угла Дејан Давидовац одбио налет Партизана – 85:79.

Неизвесна завршница није изостала, али су црвено-бели задржали прибраност. Били Берон је погађао са линије пенала, Кеј Си Риверс веома битну тројку из угла.

Црвена звезда мтс повела је на крају 2-1 у серији која се сада сели пред навијаче Партизана. У понедељак ће бити прва прилика да црвено-бели подигну трофеј намењен шампиону Србије.

Црвена звезда мтс – Партизан Нис 96:90 (22:18, 26:27, 20:19, 28:26)

Црвена звезда мтс: Раданов, Човић 7 (8ас), Кешељ, Давидовац 17, Ненадић, Лазић 8, Фаје 11 (9ск), Берон 25 (4ск), Ристич 4, Симанић 5, Риверс 8, Оџо 11 (5ск).

Претходни текстЧак 7 Звездиних џудиста на Играма у Минску
Следећи текстТомић: Треба нам још једна победа