Звездини пионири у хуманој мисији

43

Црвена звезда је посетила Дом за децу без родитељског старања „Моша Пијаде“.

Звездини млађи пионири, деца од 14 година , посетила су дом, разговарала и дружила се са штићеницима Дома, а потом су одиграли меч малог фудбала подељени у две екипе.

Сви учесници су уживали у самој утакмици, а на обе стране терена се видело завидно знање са лоптом. Резултат је овога пута био у другом плану, али овај меч је завршен са пријатељских 5:5.

Утиске је сумирао и Душан Шарановић, помоћни тренер Звездиних пионира којима је по његовим речима посебно важно што су имали прилике да увеселе штићенике из дома као и да сазнају нешто више о њиховом начину живота.

Пре свега бих се захвалио клубу и Дому на организацији и гостопримству. Драго ми је што смо имали прилику да се упознамо, разговарамо и да се дружимо са децом која тамо живе. Ово је био јако леп начин да се кроз спорт виде и науче праве животне вредности и стекну нова пријатељства. За крај бих рекао да је ово велико и поучно искуство за мене и играче које ћемо памтити – истакао је помоћни тренер млађих пионира Звезде.

На крају дружења , фудбалери поделили поклоне новим другарима и обећали да ће их наредне јесени угостиити на теренима Омладинске школе ФК Црвена звезда и пружити им прилику да виде како то изгледа бити део Црвене звезде.

Претходни текстТомић: Спремни смо за трећи меч
Следећи текстЗа гол више на претпоследњем тренингу на Златибору