Увежбавање напада за нову сезону

66

Сваки нови дан на Златибору доноси све топлије време и све спремнији тим Црвене звезде.

Преподневни тренинг био је нешто лакшег интензитета, јер су јуче наши првотимци радили изузетно напорно на брзини. Зато се данас фокус био на техничко-тактичким елементима.

Када су се наши првотимци загрејали и заузели своја место код реквизита на терену у првом делу тренинга урадили су вежбе за пас, координацију. Они су увежбавали сарадњу на терену у пас игри, игру из једног и два додира, као и провлачење кроз противничке линије. Њје било много приче, сав фокус био на томе да се вежбе ураде што брже и правилније, како би се игра додатно унапредила.

Након нешто више од 40 минута на сцену је дошао и рад на тактици, као наставак јучерашњег тренинга. Тактички део јутарњег рада састојао се од десеторице играча у распореду, који су радили ниску, средњу и високу зону. И овог пута на центру терена нашао се шеф стручног штаба Владан Милојевић, а његови савети одзвањали су на теренх на српској планини. Радио је са својим играчима на улазу у игру у ниској зони, реакцији у средњој, а посебан нагласак био је на сигурној завршници у високој зони.

Низале су се одличне реакције наших нападача, који су у сјајном расположењу завршили девети тренинг на Златибору. Уследио је одлазак у лед, који је после сваког тренинга спреман како би се наши фудбалери расхрадили и превентивно деловали на упале.

Сада је време за поподневни одмор, који свима много значи с обзиром на то да је за 17:30 заказан нови тренинг, а да ће они који желе одрадити и загревање у теретани. То ће бити претпоследњи тренинг, пошто ће се у суботу црвено-бела експедиција вратити у српску престоницу.

Претходни текстЈованчић: Напор ће се исплатити
Следећи текстТомић: Спремни смо за трећи меч