Звездине легенде угостиле ветеране са Крфа

60

Ветерани Црвене звезде у сјајној атмосфери угостили су некадашње фудбалере Керкире са Крфа.

Црвена звезда – Керкира 2:0 (0:0)

Стадион: Стадион Подунавца у Белегишу. Гледалаца: 500. Стрелци: Николић у 47. и Симић у 55. минуту.

Црвена звезда: Симић, Николић, А. Петровић, Дошљак, Пунишић, Рашић, В. Петровић, Стевовић, Катић, Ђуровски, Димић. Играли су још: Ђукић, Крњешевац, Милосављевић, Цокић, Симић, Радовић.

Керкира: Месимерис, С. Јанулис, М. Јанулис, Спатулас, Леисос, Пулис, Ларакос, Лефтеритос, Ступас, Колитас, Стиланидис. Игтали су још: Д. Борц, С. Борц, Кандаставрос, Момурис, Катерис, Калудис, Курис, Кандас.

Ветерани Црвене звезде и Керкире одиграли су ревијалну утакмицу у Белегишу пред више стотина гледалаца и тако наставили лепу традицију дружења.

Упркос чињеници да је резултат био у другом плану, наше легенде и гости са Крфа одиграли су занимљив и садржајан дуел. Црвено-бели су у другом полувремену сломили отпор ривала и уписали победу, а дружење је настављено и након последњег судијског звиждука кроз „треће полувреме“ у организацији домаћина, челника Општине Стара Пазова. Током свечане вечре присутнима су се обратили представници оба клуба који су том приликом разменили симболичне поклоне.

Ово је други пут да размењујем заставице са представницима грчких клубова. Први пут је то било 1971. кад смо одиграли утакмицу са Панатинаикосом. Тај меч је свим звездашима оставио горак укус у устима, али данашњи догађај буди знатно лепше емоције. Задовољство је угостити пријатеље са Крфа, потомке Грка који су наше претке дочекали у најтежем, ратном периоду – рекао је Ратомир Дујковић.

Задовољство што је наш клуб имао прилику да се одужи за гостопримство Грка претходне јесени није скривао ни Владимир Петровић.

Грци су наша браћа, народ са којим смо повезани историјски и религијски. Част је што смо имали прилику да се делом одужимо за све што су наши гости и њихови преци учинили за наш народ – рекла је четврта Звездина звезда.

Управо Пижон је са Бошком Ђуровским био представник нашег клуба који је привукао највише пажње Грка, а гости са Крфа одужили су се двојцу од којег су многи учили и откривали чари фудбала научивши их традиционални грчки плес сиртаки.

Представници клуба са чувеног грчког острва биће гости наших легенди и данас за кад је заказано дружење на стадиону „Рајко Митић“ и обилазак клупског музеја.

Претходни текстФинале од понедељка, бесплатно на трибине!
Следећи текстМарко Павићевић у Црвеној звезди до 2022